‘KOD FRATARA’ Isprobajte izvornu samostansku hranu

Caritas Sv. Antun

Jedna od novih kućica koju će posjetitelji imati priliku posjetiti ovog Adventa na svima dobro poznatoj lokaciji Zrinjevcu je i Kod fratara. Njihov motiv je “Obrok za obrok – pojesti dobro jelo i učiniti dobro djelo”.

Gastronomsku ponudu će upotpuniti u sklopu Pučke kuhinje Caritasa Župe sv. Antuna Padovanskoga sa Svetoga Duha, a sav novac od prodaje hrane i pića ići će za pomoć Pučkoj kuhinji na zagrebačkom Sv. Duhu ističe fra Vladimir Vidović, voditelj Pučke kuhinje i glavni urednik Veritasa. Na meniju će se naći samostanska sarma, fratarski grah, samostanske lepinjice u slatko-slanoj varijanti, kuhano misno vino i hot-dogovi za najmlađe

Ovime se želi senzibilizirati širu javnost za socijalno osjetljivu skupinu građana, za ljude koji su u potrebi i kojima je i danas potrebna pomoć u osiguranju egzistencije. Ideja je ponuditi svim gostima, turistima i zainteresiranoj javnosti proizvode Pučke kuhinje koji se redovito pripremaju na Svetom Duhu već 28 godina. Gastronomska ponuda predstavit će se kao izvorno samostalna, a u samo djelovanje kuhinje uključeni su brojni volonteri koji svojim radom pomažu franjevcima čineći dobro.

Pučka kuhinja na Sv. Duhu svakodnevno pripremi tristotinjak obroka koji se podijele svima onima koji taj dan dođu na ručak. Osobitost ove Pučke kuhinje je u tome što ne provjerava identitet korisnika nego pomaže svakome čovjeku koji dođe. Također, kao volonteri sudjeluju i učenici Pravoslavne gimnazije kao i studenti Sveučilišnog centra za protestantsku teologiju.

 


Komentari