Knjižara kao iz bajke! Likovi poznate predstave Orašar osigurat će posebnu, božićnu atmosferu

Čarolija Adventa u Arkadijinom izlogu s knjigama

Sredina je prosinca, adventsko je doba, a u blagdanskom dohu stiže i bespogovorno uživanje u omiljenoj knjižari na glavnom zagrebačkom trgu u suradnji s međunarodno priznatim dizajnerom koji donosi prizore iz vječnog božićnog klasika baleta Orašara.

Tako, poznata dvoetažna knjižara Školske knjige na Trgu bana Josipa Jelačića će ove godine nadmašiti sva očekivanja i zasigurno privući mnoge da nadolazeće blagdane provedu u društvu knjiga uz Orašara. Naime, atmosfera i likovi popularne ruske baletne predstave pretvorili su knjižaru u pravo mjesto iz bajke.

Za oživljavanje Orašara u Arkadiji velike zasluge nosi i svjetski priznati dizajner Mario Miše, koji je uspješno prenio težnje Arkadije za spajanjem prošlosti i budućnosti te tradicionalnog i modernog. Ovaj mladi umjetnik iza sebe ima čitav niz uspješnih projekata, od kojih su najnoviji izrada skulpturi za gala večer Engleskog nacionalnog baleta, suradnja s britanskim redateljem Davidom Yatesom na filmovima Fantastic Beasts: Fantastic Beasts and Where to Find Them i Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald, rad na kampanji svjetskog projekta Ocean (za spas oceana od plastike) te dizajniranje Adventa i adventske rasvjete u Londonu za Božić 2018. i 2019.

Arkadija tako postaje dvorac omeđen sladolednim kulama, u kojem svaki posjetitelj može na trenutak postati Vila Šećera ili Princ i zasjesti na tron carstva slatkiša. Sve kulise ručno je oslikalo deset studenata likovne akademije, za što im je trebalo preko tisuću sati, a za one koji se budu tome čudili treba reći da su figure Orašara visoke čak šest i pol metara, dok je najduža lizalica još metar viša. Uz ljubav prema dobroj priči i knjizi treba dodati i brigu za očuvanje prirode – za izradu skulptura recikliraano je pola tone starih novina.

“Iz prosinca u prosinac ulažemo mnogo ljubavi i mašte da stvorimo božićnu čaroliju u društvu knjiga, a ove je godine na raspored stigao Orašar. Naravno, uz prelijepe dekoracije nismo zaboravaili ni dodatne sadržaje za posjetitelje koje će pri ulazu dočekati slatko iznenađenje”,  poručila je Ana Marija Žužul iz Školske knjige.


Komentari