Jeste li već bili? Otkrili smo najljepšu adventsku lokaciju

FOTO: Ivan Klindić

U nedjelju je službeno otvoren Advent na Gornjem Gradu i to uz novu adventsku lokaciju kod Kožarićeve skulpture Matoša na klupi – Caffe de Matoš!

Caffe de Matoš koncipiran je kao ulični Advent 50-ih godina prošlog stoljeća, inspiriran pariškim uličnim kafićima uređen brojnim neobičnim ukrasima kao što su cipele za ples, šeširi, stare skije, klizaljke, koferi… potpuno drugačije od ostalih adventskih lokacija u Gradu.

Druga tema Caffe de Matoša je ljubav. Romantičan ambijent Strossmayerovog šetališta, vidikovci s pogledom na Grad s jedne strane i Katedralu s druge te brojne imele na rasvjetnim stupovima pozivaju na ljubljenje i adventski selfie.

U scenografiju je uloženo dosta truda i ljubavi bračnog para Tatjana & Alan Stanković, poznati pod imenom i brendom maštovitih kasica-prasica Le Prase. Njihova suvenirnica krasi ovaj gornjogradski Advent i to duhovitim okvirima za slike koji su idealan Božićni poklon.


Osim scenografije, posebnost Caffe de Matoš Adventa je svakodnevni Plesnjak – zabava naših roditelja, baka i djedova. Uz prateći band i plesni studio Back to Swing Zagreb svi posjetitelji mogu zaplesati radnim danima od 18,00 do 20,00 sati, a subotom i nedjeljom u dva termina; od 11,00 do 13,00 sati te 18,00 do 20,00 sati. Kompletan glazbeni program se nalazi u prilogu.

Caffe de Matoš nudi i bogatu gastro ponudu. Potrudili smo se da ponuda bude što raznovrsnija pa naši ugostitelji nude domaću kuhinju u kojoj možete pronaći tople juhe i variva, sarmu, domaći pršut i razne sireve, neizostavne kobasice – jelenje, domaće, goveđe i ličke, zatim domaće uštipke sa sirom i pršutom, a za osladiti se tu su fritule i dubrovačka rožata. Na menu-u su i leskovački roštilj, Philly Cheese Steak sendvič, Porchetta sendvič, Poffiteris palačinke, Germ knedle, razne vrste toplih čokolada i naravno kuhano vino.

Glazbeni program:

Loud & Found – acoustic trio iz Zagreba koji izvodi covere popularnih stranih i domaćih hitova
svih glazbenih razdoblja i žanrova (pop, rock, r’n’b’, blues, jazz, funk…). Naše su obrade moderne i
nenametljive pa se na taj način približavamo svim dobnim skupinama. Trio se sastoji od gitare (Neven
Kadić), cajona (Luka Ivan Čupić) i vokala (Martina Đurđević, mag.mus.).

Lara & Mudri – akustični duel između natjecateljice Vocie-a Lare Demarin i Mudroga! Još su u dilemi oko imena – Mudrolije, Lars Mudri, svašta.. Sviraju noviji pop i rock repertoar- Ed Sheeran, John Newman itd, te sebi za dušu ubace koji klasik. Akustična gitara i vokal.

The Green Smoothies trio čiji se repertoar sastoji većinom od rhythm i blues, soul i pop glazbe. Trenutno djeluju u sastavu: Marko Rudelić – gitara i vokal, Ervis Pintar – bubnjevi i udaraljke, Vladimir Kuzman – bas i vokal.

Matt Shaft – Mladi hrvatski kantautor Matt Shaft. Pravim imenom Matej Magdić, inače ulični svirač violine i student Muzičke akademije u Zagrebu. Do sada je izbacio 4 singla. Na live svirkama vrlo rado pokazuje svoju multiinstrumentalnost. Najznačanije svirke dosada su mu bile u Kset-u, Rockmarku, Vinylu, u finale Imagine festivala 2016. Svoj stil opisuje kao mješavinu popa, folka, indiea… Nastupit će u duetu gitare i violine uz vokalni mikrofon.

Robert Čavlović – ima 21 godinu i živi u Zagrebu gdje se bavi glazbom od malih nogu. Uživa u live nastupima i u interakciji sa publikom. Glazbeno školovan, uz dugogodišnje iskustvo na glazbenoj sceni, svira gitaru te uz to i pjeva. Svira po Zagrebačkim klubovima, barovima, što u Zagrebu, tako i u okolici, te obalnim područjima Hrvatske. Uz neograničen repertoar domaće i strane glazbe, garantira odličnu atmosferu! Akust gitara i vokal.

Kristijan Ban ima 25 godina i dolazi iz Zagreba. Student je kineziološkog fakulteta. Svira iz ljubavi po zagrebačkim lokalima jer tko pjeva zlo ne misli. Gotovo da nema lokala gdje ga nisu ugostili i zavolili. Gitara mu je najveća ljubav. Akust gitara i vokal

Trinete – Ženski vokalni trio orijentiran na popularnu glazbu prve polovice 20. st. i zlatnu eru swinga. Na njih su najviše utjecale
The Boswell Sisters, The Andrews Sisters, The Puppini Sisters i nezaobilazni Postmodern Jukebo. 3 vokala, kontrabas i klavijature

M&J ili Mia i Josip pobjednici su Omiškog Guitar Festa. On je virtuozan gitarist, a ona je prekrasna i pjevačica velikog vokalnog raspona. Zajedno su ubjiti duo koji svira najrazličitje obrade, od Janis Joplin i Dinah Washington, preko Amy Winehouse do Rihanne.

La Pa Pa je band koji tvore dva člana: Nikola Dabac-Ninek, ukulelist i vokalist, te Stanislav Kovačić-Stane, čellist-solist. Obojica vole sist i ist. Nastali su u svrhu podizanja morala i borbe protiv svakodnevnice i loše volje. Stoga se bave sviranjem i pjevanjem, a ponekad se isprica i pokoji vic. Poanta repertoara je da se izbjegne estrada i turbo folk u sirokom luku. Sve ljude pozitivnih misli, sklonih nenasilju pozivamo da se pridruze. Ukulele i električni čelo i 2 vokala

Uptown Gang is an all round music extravaganza. They’re young, they’re fresh and they’re gonna make you shake your bones and flesh! 2xakustična gitara, cajon i 3 vokala

The Roomors – Zagrebački bend istarskih korijena koji na moderan način obrađuje klasike popularne glazbe. Krasi ih vic u nastupu, uvijek nasmijani od uha do uha kako bi publici prenjeli svoj neograničeni optimizam. Mladi su i zgodni. Cajon, akustična gitara, bass i 4 vokala.

>>>(FOTO) Ovo je top 5 najromantičnijih adventskih lokacija

Komentari