Incident u NK Rudeš: Nasilnik fizički napao trenera Airu, intervenirala i policija

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

U ponedjeljak 23. travnja u večernjim satima dogodio se incident u NK Rudešu. U 19 i 30 pozvana je policija zbog fizičkog napada na glavnog trenera i pomoćnog trenera José Manuela Airu. Policija je na kraju podigla prekršajnu prijavu protiv 51-godišnjaka zbog kršenja Zakona o prekršajima javnog reda i mira, piše Dnevno.

Policija je za portal potvrdila da je incidenta bilo.

Muškarac u dobi od 51. godine prekršajno je prijavljen zbog kršenja Članka 6 (nap.a. Zakon smo naveli u uvodu). Slučaj je proslijeđen na Prekršajni sud uz optužni prijedlog za verbalni i fizički sukob”, pojasnili su iz PUZ-a.

Kako Dnevno neslužbeno doznaje, incident je prouzročila osoba bliska klubu i navodno je nasilnik možda bio nezadovoljan statusom jednog od igrača, koji kod Aire ne igra dovoljno.

Na koncu su se javili i iz NK Rudeša i oštro osudili napad na njihovog trenera i tehničko osoblje.

NK Rudeš osuđuje nasilje koje se dogodilo nakon utakmice protiv Intera. Klub traži poštovanje za svoje igrače i osoblje, Iz NK Rudeša želimo osuditi nasilje nakon utakmice upućeno k našem treneru i tehničkom osoblju. Kao sportski klub, držimo do vrijednosti respekta i druženja koje nadahnjuje nogomet, te strogo odbacujemo bilo koji oblik mržnje i nasilja. Željeli bismo tražiti poštovanje za naše igrače i osoblje, a mi ćemo nastaviti raditi zajedno da stvorimo zdravo okruženje na i izvan terena”, rekli su iz kluba.

Autor: Bruno Herljević


Komentari