(GALERIJA) Zagrebački umjetnik i dizajner ponovno ima najljepši božićni izlog u cijelom gradu

Screenshot / YouTube

Zagrebački umjetnik, dizajner interijera i cvjetnih aranžmana Saša Šekoranja i ove je godine oduševio izlogom svoje galerije smještene u Dežmanovoj ulici u centru Zagreba.

Kako je ispričao za Jutarnji list, za ovogodišnju je temu odabrao francusku slastičarnicu, a dodatnu je inspiraciju pronašao u pedesetim godinama prošlog stoljeća.

“Ovogodišnja tema mojih božićnih izloga je slastičarnica – pastelne boje, boje bonbona, a zapravo su inspirirane francuskom slastičarnicom i pedesetim godinama prošlog stoljeća – Dior, Givenchy, Balenciaga, pa filmovi kao što je ‘Doručak kod Tifannyja’ ili ‘Vrtoglavica’ od Hitchcocka”, rekao je. Izloge Šekoranja doživljava poput izložbi preko kojih komunicira s ljudima. Stoga ne čudi da to svake godine predstavlja poseban doživljaj.

 “Za mene je izlog neposredna komunikacija s ljudima, poput izložbe, poput galerije, stavljam sebe. Mislim da ovom gradu to fali, ima ljudi koji se trude, koji rade na tome, ali jako je malo obrta… Ma, pogledajte grad, što pričamo… Moj doprinos gradu je moj izlog. Grad bi trebalo mijenjati u svakom smislu, od izloga, netko bi se mogao samo lijepo obući, to je već dovoljno da promijeni ovaj grad”, rekao je.

 Kao jednu od važnijih stavki svakog izloga koji uređuje, ističe faktor iznenađenja:

“Moj izlog mora uvijek imati neko iznenađenje, s tim da je sad božićno vrijeme i sad je prekrcan izlog, mora biti te topline, tog kiča. Nisam sklon samo minimalizmu ili samo kiču, ali život je krug u kojem se trebaju događati te oscilacije, i čovjek treba i toplo i hladno.

Na ovom su izlogu sa Šekoranjom radili brojni suradnici, od stolara preko majstora rasvjete do umjetnika koji su kuglice izrađivali ručno. Savjete ne voli dijeliti, no ovo će reći svakome:

“Neću nikad reći – uzmite si i stavite bijelu orhideju. Svaka stvar ima kontekst, a kontekst je najvažniji u svemu. Važite, igrajte se i veselite se!


Komentari