(FOTO) Otvorene prijave za zagrebačku predbožićnu utrku: Sudjelujte u podizanju svijesti o melanomu i zdravlju kože

Millenium promocija

Kostimirana predbožićna utrka Zagreb Advent Run već četvrtu godinu zaredom vraća se na ulice blagdanski ukrašenog Zagreba. Na tisuće šareno odjevenih sudionika ovogodišnje utrke podržat će borbu protiv melanoma, ali i nastojati pozicionirati Zagreb Advent Run kao jednu od najmasovnijih europskih adventskih utrka. Utrka će se održati u nedjelju, 8. prosinca, s početkom u 11 sati sa startom i ciljem ispred hotela The Westin Zagreb, a svi zainteresirani sudionici mogu se prijaviti na službenoj stranici utrke.

“Veselimo se još jednom uspješnom i zabavnom izdanju Zagreb Advent Runa, a ove godine našim sudionicima priredili smo dvodnevno događanje. Novost je da će sudionici utrke imati priliku uživati u bogatom programu dan prije utrke, 7. prosinca. Tada će za njih biti organizirano preuzimanje startnih paketa, bogati glazbeni program, sportsko-edukativni program, besplatni preventivni pregledi madeža te stručna savjetovanja o zaštiti kože koje smo im omogućili u suradnji s udrugom Zdravi pod suncem“, najavio je Mario Petrović, predsjednik Uprave Millenium promocije i jedan od organizatora utrke, te je pozvao sve zainteresirane da se pridruže veseloj atmosferi najšarenije hrvatske utrke.

Prošlogodišnje izdanje utrke okupilo je više od 2.500 sudionika, a organizatori pozivaju sve raspoložene i kostimirane građane da se pridruže Zagreb Advent Runu te zajedničkim snagama i brojnošću postanu jedno od najmasovnijih europskih adventskih sportskih događanja.

Potaknuti činjenicom da svake godine rapidno raste broj osoba oboljelih od melanoma u Hrvatskoj, organizatori su odlučili ovogodišnju utrku posvetiti upravo edukaciji i promicanju važnosti odgovornog ponašanja na suncu kroz sva godišnja doba.

Prema posljednjim podacima Registra za rak Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u 2016. godini, broj novooboljelih osoba od melanoma porastao je na 800 osoba, što je 23 posto više u odnosu na godinu ranije.


„Drago nam je da se, kroz rad naše Udruge, možemo uključiti u Zagreb Advent Run te javnosti ukazati na važnost cjelogodišnje brige o zdravlju kože. Od melanoma u Hrvatskoj svakoga dana obole više od dvije osobe, a iznimno je važno otkriti promjene na koži u ranoj fazi jer su tada izgledi za izlječenje najveći. Stoga je vrlo važno raditi na podizanju svijesti o ovoj bolesti, a utrka Zagreb Advent Run je odlična prilika za to“, naglasila je primarijus Sanja Poduje, dr. med., predsjednica Udruge za prevenciju tumora i drugih bolesti kože “Zdravi pod suncem“.

Ove godine sudionici trče dvjema trasama – 5 i 10 kilometara, a pridružit će im se i nordijski hodači. Dio sredstava od kotizacija utrke bit će doniran udruzi “Zdravi pod suncem“, kao potpora organizaciji njihovih preventivnih pregleda madeža.

 

Komentari