(FOTO) Za male i velike: Najslađa adventska kućica sprema iznenađenja za doček na Trgu

FOTO: Ivan Klindić

Mali raj za najzahtjevnije nepce na Trgu bana Jelačića

Advent u Zagrebu svoja je rakošna vrata otvorio 2. prosinca, a zatvorit će ih 7. siječnja. I ove je godine s pokrićem proglašen najboljim adventom u Europi. Grad je osvijetlilo tisuće lampica, a organizatori su se i ove godine potrudili oko programa i ukrašavanja adventskih lokacija. Svaki dan posjetitelje očekuje zabavni program koji se sastoji od mnogobrojnih glazbenih izvođača, dječjih animacija tijekom dana te posebnih partyja za večernji program.

Osim brojnih sadržaja grad ukrašavaju i kućice koje i ove godine nude vrhunske gastronomske delicije, od tradicionalnih kobasica do kuhanog vina pa sve do ekskluzivne ponude za ovu prigodu.

FOTO: Ivan Klindić
FOTO: Ivan Klindić

U moru šarmantnih božićnih kućica i ponuda otkrili smo inovativnu i primamljivu kućicu koja nam je odmah zapela za oko i čija nas je ponuda oduševila, prvo pogledom, a zatim i okusom. Na prvi pogled primamljivo je bajkovito ime kućice – Tri praščića – a nalazi se na Trgu bana Jelačića između Müllera i kafića Johann Franck.

Početkom prosinca oduševili su nas svojom nesebičnom gestom, kada su ugostili veselo društvo i humanom gestom potvrdili da Zagreb ima veliko srce. Naime, 5. prosinca u svijetu se obilježava Međunarodni dan volontera i tom prilikom do kućice su svratili volonteri Ulične svjetiljke iz Zagreba, koje su djelatnici počastili čajem i kuhanim vinom.

FOTO: Ivan Klindić
FOTO: Ivan Klindić

Odlična gastronomska ponuda

Praščići nude čak tri vrste menija od kojih i gurmanima s istančanim ukusom rastu zazubice. Tradicionalne zimske delicije uključuju kobase i kiseli kupus, a u ovoj kućici kušat ćete najukusniju kombinaciju vrućih kobasa s kiselim kupusom i karameliziranim lukom Okusom i kvalitetom ove kobasice – goranske, prodimljene, domaće dimljene ili ljute – osvojit će i najzahtjevnije nepce, a dolaze samo za vas iz samoborskih i vinkovačkih OPG-ova.

Neizostavno kuhano vino jedno je od zaštitnih znakova svakog adventa, a simpatični “praščići” i ljubazno osoblje ponudit će vam omiljeno zimsko piće s čak 10 vrsta aromatičnih okusa. Za pivoljupce su ovdje i najpoznatija hrvatska piva svjetskog kalibra – Grimbergen blonde i Panonska Apa i Dark Lager.

Ako niste ljubitelj alkoholnih pića, možete se zagrijati i uz kavu i čaj ili se pak razbuditi nekim od gaziranih pića.

FOTO: Ivan Klindić
FOTO: Ivan Klindić

Ekskluzivna ponuda najslađih krafni u Zagrebu

U ovoj kućici mjesto za sebe mogu pronaći i sladokusci, a ekskluzivnu ponudu po povoljnim cijenama ove godine nudi i Miss Donut, najslađe krafne u gradu. Okus je za prste polizati, a ovakvu ponudu teško je odbiti – Miss krafna Mousse čokolada, Miss krafna Cremne Brulee i posebna božićna ponuda. U čemu je čar njihova okusa? Dođite i kušajte!

FOTO: Ivan Klindić
FOTO: Ivan Klindić

Doček uz pjenušac i plišane svinjice

No, kako ovo nije tipična kućica, otkrili su nam da će Zagrepčane očekuje odličan program i zanimljive nagradne igre svakog vikenda. Također, Zagrepčani ni za Novu godinu neće ostati zakinuti za ukusne slastice, finu hranu i omiljene zimske napitke.

Ako ćete 2018. godinu dočekati na Trgu bana Jelačića, kućica Tri praščića počastit će vas pjenušcem, a vaše će mališane obradovati preslatkim plišanim svinjicama. Posjetite kućicu i otkrijte sve potrebne detalje u malom adventskom raju za svačije nepce.

>>> Otkrivamo tko nastupa na Trgu bana Josipa Jelačića za ovogodišnji doček

praščići


Komentari