(FOTO) NAJBAJKOVITIJE MJESTO ADVENTA! Tunel Grič oduševio Zagrepčane, a jasno je i zašto

Foto: Vanesa Pandzic / CROPIX

U sklopu Adventa Zagreb, a u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba, u tunelu Grič postavljena je umjetnička instalacija Polarni san s potpisom kreativnog tima udruge Umjetnost za grad koji čine Ana Mikin i Stella Leboš.

Dojmljiva tekstilna skulptura duga 40 metara, suptilno zaokružena svjetlosnim i zvučnim efektima, priziva prolazak kroz jednu sasvim drugačiju ledenu špilju nad kojom se njišu neobični oblaci i odvija nebeski ples polarne svjetlosti.

Ova ambijentalna instalacija inspirirana je aurorom borealis i polarnim prostranstvima, a posjetitelje na svoj jedinstveni način vodi na put do vrha svijeta gdje je sve moguće.

Foto: Vanesa Pandzic / CROPIX
Foto: Vanesa Pandzic / CROPIX
Foto: Vanesa Pandzic / CROPIX

Uz autorski tim (Stella Leboš i Ana Mikin), u ostvarivanju Polarnog sna sudjelovali su Tom Pižeta, Iva Peručić, Iva Rodić Novak, Vanja Magić i Barbara Radelja. Oblikovanje svjetla potpisuje Andrija Santro, dok je za oblikovanje zvuka zadužen Hrvoje Nikšić. Iza Polarnog sna stoji udruga Umjetnost za grad koja je, uz tunel Grič, zaslužna za uređenje još dviju adventskih lokacija – parka Bele IV (Mjesečev vrt) i parka Grič (Zimski nokturno).

Instalaciju je moguće razgledati svakodnevno od 9 do 22 sata sve do 7. siječnja 2023. godine, uz iznimke na Badnjak i Staru godinu (od 9 do 14 sati) te na Božić i Novu godinu (od 12 do 20 sati). Ulaz u tunel je iz Mesničke ulice, a kretanje je jednosmjerno od Mesničke prema Radićevoj ulici.

Polarni san dio je programa Adventa Zagreb koji se provodi u organizaciji Grada Zagreba, JU Maksimir i Turističke zajednice grada Zagreba. Više informacija dostupno je na web stranici adventzagreb.hr.

Polarno sanjanje možete pratiti na IG stranici @polarnisan.

Foto: Vanesa Pandzic / CROPIX

 


Komentari