BOŽIĆNO JEDINSTVO Pozivaju se svi sugrađani da zajedno okite božićnu jelku uz kuhano vino i kolačiće

Facebook/Sandra Rožić

Podsusedske tradicija – kićenje Podsusedskog bora nastavlja se i ove godine. Nastavljajući prošlogodišnje ugodno druženje pod borom, nekoliko članova udruge Eko 2000, Mjesnog odbora Podsused, Društva Hrvatska žena sa župnikom don Rudijem odlučilo je i ove godine  sa svojim sugrađanima okititi božićnu jelku.

Planiraju se okupiti u subotu 22 prosinca u 13.45 ispred župne crkve u što većem broju, a posebno pozivaju djecu da prisustvuju ovom događaju.Pozivaju one koji planiraju doći da  ponesu neku laternicu ili lampušek jer bi u crkvi u njima preuzeli Betlehemsko svjetlo i tako se, uz pjevanje Božićnih pjesama, uputili prema Podsusedskom trgu gdje bi kitili bor uz čaj, kuhano crno i bijelo vino, kekse i, naravno, božićne pjesme.

Za one koji nemaju laternicu ni lampušek, 20ak njih će biti osigurano ispred crkve.
Sve što će se konzumirati bit će besplatno za sve koji dođu i nastave ovu tradiciju.
Prošlogodišnji ukrasi su uskladišteni i iskoristit će se i za ovogodišnje kićenje, ali svi građani su pozvani donijeti nekoliko dodatnih ukrasa jer postojeći nisu dostatni za kićenje jelke.
Skupljat će se i donacije da se kupe božićne kuglice (zlatne, crvene i zelene) koje bi se povezale u lanac i tako bi se okitila jelka. Primaju i donacije u vinu, čaju i keksima.


Komentari