Božićni sajam “Hrvatskog otočnog proizvoda” 14. – 24. prosinca

Facebook

Tradicionalni Božićni sajam “Hrvatskog otočnog proizvoda” održati će se od 14.12. – 24.12.2015. ispred Avenue Malla u Zagrebu, svakim danom od 09:00-22:00 sata, izuzev 24.12. do 12:00 sati, u organizaciji Klastera “Hrvatski otočni proizvod” te pod pokroviteljstvom Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU i Grada Zagreba, kao dio manifestacije Advent Avenue Mall u sklopu koje će svoje proizvode izložiti i proizvodi hrvatskog sela.

Na Sajmu će nastupiti izlagači sa otoka Hvara, Brača, Šolte, Rave, Silbe, Visa, Prvića, Dugog otoka, Raba, Korčule, Krka, Cresa i poluotoka Pelješca. Cilj organizacije Sajma HOP je poticanje razvoja otočne proizvodnje, brendiranje proizvoda i suvenira oznakom HOP koju dodijeljuje Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU, očuvanje otočne tradicije i izvornosti kao i promocija bogate ponude hrvatskih otoka.

Manifestaciju prati i bogati Program događanja kroz koji će se prikazati jedinstvena otočna tradicija i to nastupom Klape na svečanom otvorenju Sajma 14.12. u 11:00 sati i izvorne folklorne skupine sa Silbe u subotu 19.12. od 11:00 sati.

Posjetitelji Sajma će također moći sudjelovati na radionici izrade tradicionalnog hvarskog suvenira “Starogrojski paprenjok” a koju će u ponedjeljak 14.12. od 10:00 sati voditi gđa. Branka Visković sa Hvara koja je dobitnica oznake HOP za ovaj suvenir.

Klaster HOP organizirati će za svoje izlagače zajedničku večeru i druženje uz podijelu Zahvalnica za sudjelovanje na Sajmu te će se održati i redovna Skupština Klastera sa razmatranjem smjernica za daljnji rad i razvoj projekta HOP.

Komentari