BOŽIĆ ZAGLAVIO U CENTRU GRADA? Ostali kvartovi slabo okićeni: ‘Jedno veliko nula, sramota’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Zagrebački Advent otvoren je prije tjedan dana, a božićna čarolija vratila se na gradske ulice.

Širi centar grada ukrašen je prekrasnim blagdanskim ukrasima i svjetlima koji večernje šetnje čine uistinu posebnima.

I dok brojni hrle u centar kako bi se fotografirali u atmosferi zimskih radosti, ostatak grada kao da je pao u drugi plan.

Stoga smo pitali čitatelje portala Zagreb.info u našoj Facebook anketi: “Kako je vaš kvart okićen za Advent?”.

Tuga okolnih kvartova

Sudeći po brojnim komentarima, sjaj centra grada potpuno skriva kvartove koji nisu u srcu Zagreba.

“Nikako”, kratko su komentirali čitatelji koji su navodili kako su iz kvartova kao što su Dugave, Dubrava ili Petruševec.

“Baš neki dan razmišljam kako je sve bazirano prema centru grada, a dosta okolnih kvartova tužno izgleda. Još kad vidim da i sve manje ljudi kiti svoje balkone, sve je manje lampica po prozorima, to me rastuži”, poručila je jedna čitateljica.

Drugi su čitatelji komentirali nezadovoljno svoje kvartove.

“Sigečica uvijek zapostavljena, a u blizini Autobusnog”, “Jedno veliko nula, sramota”, “U Savskom gaju, već drugu godinu postavljaju bor koji ostaje neokićen. Sramotno!”, “Okite centar i to je to”, “Jedan okićeni bor kod škole (Kupinečki Kraljevec)”, nizali su se komentari čitatelja nezadoovljnih božićnim uređenjem njihovih kvartova.

Neki su dodali i kako je “svake godine isto”, a neki su nostalgični za prošlim vremenima.

“Mi na Kvatriću smo nekad imali i pravu živu jelku, a sad samo ‘metalni trokut’ baš mi je žao”, prisjetila se čitatejica.

Dok Ivanja Reka “nema ni lampice”, nije bajno  čitateljica s Jaruna se požalila na posebno frustriranu situaciju u tom kvartu.

“Dovezu i godinama postavljaju bor uz već postojeća tri, a preko puta još pet prekrasnih borova. Mogli su ukrasiti postojeće, sačuvati drvo koje su odrezali. Bilo bi ljepše i korisnije”, dala je čitateljica, kako je sama rekla, “prijedlog za iduću godinu”.

Sesvete oduševljene

Ipak ima i onih koji su zadovoljni božićnim ukrasima, a ne žive u centru metropole.

“Sesvete tradicionalno savršene. Devet svjetlećih zvončića i dva rijetko lijepa bora sa lampicama. Inače smo jako mala četvrt pa nam je to dosta”, “Moj Hrelić, (zahvaljujući bivšem sazivu mjesnog odbora ) ima postavljene zvončiće u svakoj ulici i dva okićena bora. Skromno, ali prekrasno”, poručili su zadoovljni čitatelji.

Zadovoljni su bili i čitatelji iz Španskog, što ne treba čuditi budući da su ove godine konačno dobili Advent u tom kvartu.

Inače, kako je Zagreb.info ranije pisao, gradska vlast je željela proširiti ovogodišnji Advent izvan centra grada, ali od 10 lokacija, koliko je ponudio grad, za njih pet se ponavljao natječaj jer ostali ponuđači nisu udovoljili uvjetima javnog natječaja.

Tada se već potvrdilo da će se zasigurno ove godine održati Advent u Španskom, što se naposljetku i dogodilo.


Komentari