BILI SMO NA ADVENTU: Pogledajte koliko će vas koštati odlazak na Zrinjevac i Cvjetni (FOTO)

Zagreb.info

Počelo je najljepše doba godine koje je u isto vrijeme i ono najskuplje.

U subotu je započeo Advent u Zagrebu i još jednom se natječemo za titulu najljepšeg u Europi. Lampice su upaljene, cijeli grad je osvijetljen, a štandovi su na svojim pozicijima. I još jednom, kao i svake godine grad je bio pun.

Na ulice su izašli i mladi i stari i bogati i oni nešto tanjeg novčanika, a svi bi voljeli probati slatke fritulice i fine kobase. Mi smo otišli na teren i provjerili koliko će vas to koštati.

Zagreb.info
Zagreb.info

Na Zrinjevcu će vas dočekati cijela četa bijelih adventskih kućica u kojima možete pronaći sve. Ima tu slatkog, slanog, palačinki i kobasica, ali i sushija i kuhanog vina. Baš čašica tog toplog napitka koštat će vas 12 kuna, ako ste pak jako žedni i želite bocu vode to ćete platiti 10 kuna, osim ako baš ne želite onu vitaminsku koja čija cijena je 12 kuna. Ako je s vama cijela ekipa i treba vam boca Jamnice za to ćete morati izdvojiti 20 kuna.

Zagreb.info
Zagreb.info

A što je s hranom?

Ima zaista svega, za svačiji ukus, no je li za svačiji džep?

Redovi za fritule i kobasice bili su ogromni i zaista vam treba jako puno strpljenja za stajati na hladnoći. Morate tu hranu jako željeti.

Zagreb.info
Zagreb.info

U red smo za vas, stale i mi, da probamo kakve su fritule ove godine, ali pošteno smo se načekale. Sada morate uzeti u obzir i da će se ljudi slijevati sa svake strane i u redu ispred vas pronaći poznanika kraj kojeg će se onda stati i naručiti hranu i za sebe.

Zagreb.info
Zagreb.info

Fritule su naposljetku bile izvrsne, ali koštale su nas 20 kuna, što je pet kuna više nego prošle godine. Za palačinke ćete morati izdvojiti 15 kuna, a cijene kobasica su astronomske. Tako ćete za običan hot dog s domaćom hrenovkom morati platiti 19 kuna, za one s kranjskom kobasicom, debrecinkom, ljutom kobasicom i Weiss Wurst 18 kuna.

Ako ste raspoloženi za nešto divlje, hot dog s kobasicom od divljači košta 25 kuna, onaj s domaćom dimljenom kunu manje kao i onaj s blagdanskom kobasicom, a kobasica sa sirom košta 18 kuna. Najskuplje ćete proći ako se odlučite za “Debrecinka twin turbo” koji košta 32 kune. 

Zagreb.info
Zagreb.info

Koliko će Advent koštati četveročlanu obitelj?

Advent u Zagrebu svakako objedinjuje najljepše vrijeme u godini na poseban način, no cijene bi mogle biti niže i prilagođene našim mogućnostima, evo i zašto.

Uzet ćemo za primjer četveročlanu obitelj, dva roditelja i dvoje djece. Ako roditelji žele kuhano vino platiti će dvije čašice 24 kune i djeca će vjerojatno htjeti nešto popiti, po mogućnosti sok koji će također za njih dvoje koštati 24 kune. To je već 48 kuna, jer ne možete jednom djetetu kupiti, a drugom ne.

Nadalje, sada obitelj želi nešto i pojesti, recimo da će prvo htjeti nešto konkretno i uzet će kobasice. Djeca bi dva obična hot doga koji će koštati 38 kuna, tata, recimo voli divljač što će doći 25 kuna, a majka bi kobasicu sa sirom za koju treba izdvojiti 18 kuna. Sve to skupa kada se zbroji ispada 81 kunu i to pribrojite pićima od ranije, što dovodi do cifre od 129 kuna.

Naposljetku će htjeti i nešto slatko pa će uzeti i dvoje fritule po kojima je Advent poznat, a koštat će ih još dodatnih 40 kuna. Sve zajedno ispast će 169 kuna, što za prosječnu hrvatsku obitelj nije malo.

Zagreb.info
Zagreb.info

>>> OBRUŠIO SE NA ORGANIZATORE: ‘Najavljujete Advent već tjednima, a na trgu kućice nisu bile ni montirane do kraja’

>>> ‘NEKE STVARI SU TRADICIJA I NE TREBA IH SE DIRAT’: Građane rastužuje pogled na Manduševac (FOTO)

>>> ZAPOČEO ADVENT U ZAGREBU! Na svečanom otvorenju predstavljen još bogatiji program

 


Komentari