Bili smo na Adventu i isprobali Takoyaki okruglice. Evo zašto bismo ih preporučili svima

FOTO: Zagreb.info

Adventsko ludilo totalno je obuzelo Zagrepčanke i Zagrepčane, no i brojne posjetitelje koji se kao rijeka svakodnevno slijevaju u grad, želeći vidjeti barem dio magije kojoj se već godinama divi ne samo cijela Hrvatska, već i cijela Europa. Obilazeći adventske kućice, zapazili smo raznovrsnu gastronomsku ponudu, a osim hrane, tu su i brojna različita pića za okrijepu posjetiteljima.

Kako gradom već danima bruje informacije da se na Adventu zaista može dobro pojesti i popiti, naša je redakcija odlučila malo detaljnije istražiti ponudu, a jedna od prvih lokacija koju smo posjetili jest popularno Fuliranje.

Dobra glazba, miris fine hrane i posjetitelji željni zabave bilo je prvo što smo primjetili kada smo u petak u popodnevnim satima navratili na ovu adventsku lokaciju, a među brojnim kućicama, za oko nam je zapela jedna sasvim neobična. Na prvu se možda i doima isto, no ukrasi od cvijeća japanske trešnje definitivno su nešto što nam je ukralo pozornost, dok nam se iza pulta smješkalo ljubazno osoblje koje nam je odmah preporučilo jedinstven i poseban specijalitet, kojeg nitko na Adventu osim njih nema u ponudi.

FOTO: Zagreb.info

Kućica Hanami street ‘podružnica’ je japanskog restorana Hanami, koji je prije godinu dana otvoren u Zagrebu. Njihova street verzija na Fuliranju nudi nekoliko gastronomskih delicija, a ono što posjetitelji stvarno trebaju probati su Takoyaki okruglice.

FOTO: Zagreb.info
FOTO: Zagreb.info

Radi se o japanskim okruglicama s hobotnicom, posluženima s nekoliko umaka te dodataka, a čija kombinacija tvori savršene male zalogaje. Ono čime osvajaju na prvu jest njihova mekoća. Svaki je zalogaj erupcija okusa, koju tvore umaci i sama baza jela, a ono što još treba naglasiti jest da je ovo jelo izuzetno lagano. Bez obzira na kombinaciju umaka, budite sigurni da vam ovo jele neće teško pasti, već ćete nakon prve porcije tražiti još.

FOTO: Zagreb.info

Hanami street jedno je od ugodnih iznenađenja ovogodišnjeg Fuliranja, što su, osim nas, potvrdili i brojni zadovoljni posjetitelji. Naime, malo nakon našeg posjeta, prošetali smo ponovo do njihove kućice, gdje je tada bila poprilično velika gužva.

Izgleda da se glas o super hrani proširio, jer kako smo uspjeli doznati, svi koji su kušali ovo jelo, nisu imali jedne riječi zamjerke na famozne okruglice za koje ne sumnjamo da će postati totalni hit ovogodišnjeg Adventa.

Komentari