Bandić na polnoćki poželio građanima da budu bliži jedni drugima: ‘Budite sredstvo milosrđa onima koji su u potrebi’

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Na polnoćki u zagrebačkoj katredali pojavio se i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je zaželio je sugrađanima sretan Božić te ih pozvao da bliskost, dobrotu i milosrđe prema potrebitima.

“Moja poruka svima je da budemo bolji ljudi, činimo dobro jedni drugima i da budemo bliže jedni drugima”, rekao je Bandić koji je nazočio polnoćki u zagrebačkoj prvostolnici.

Sugrađane je, citirajući papu Franju, pozvao da budu “sredstvo milosrđa onima koji su u potrebi”.

Upitan za političke izazove u 2019., Bandić si je zaželio zdravlje te se ponovno usporedio s nogometašem Neymarom.

“Kad Neymar uzme loptu na sredini terena, onda ide ka golu bez obzira na prepreke, a prepreka mu može biti samo da mu netko strga nogu. Ja imam strganu nogu, ali svejedno igram koliko mogu”, rekao je Bandić.

Bog je, istaknuo je, postao malo dijete da bi ljudima pokazao put života i radosti, a ne put umišljenosti, drskosti, oholosti, taštine i praznine.

Božićnu noć nazvao je svetom noći, izabranom od vječnosti kao početak spasenja i otkupljenja, koja obnavlja želje za boljim životom i svijetom u kojemu se ljudi više međusobno poštuju i u kojemu vlada pravednost.

Ta sveta noć nepovratno je označena Božjim zahvatom koji budi životnu nadu i želju za boljim svijetom.

“Ovo je noć u kojoj je utjelovljeni Sin Božji ušao u našu ljudsku stvarnost i snažno je obilježio za sva vremena”, istaknuo je obraćajući se vjernicima koji su se “oduprli tromosti i pospanosti te poput pastira krenuli iz svojih kuća prema prvostolnici”.
“U Božiću čovjek pronalazi sebe, istinu o samom sebi, o svojoj ucijepljenosti u Boga”, rekao je dodavši kako je svima potreban Bog koji je postao čovjekom da bi se osjetili prihvaćeni i blagoslovljeni na svojim životnim putovima. Zaželio je da to svi osjete, a posebno oni koji nisu mogli doći na polnoćku, koji su  bolesni, napušteni i siromašni.

 


Komentari