ADVENTSKA HRANA KOJA DUŠU LIJEČI: Ovim je delicijama teško odoljeti, a evo gdje ih se na Adventu može ugrabiti

Foto: Vanesa Pandzic / CROPIX

Nova, zanimljiva jela originalne recepture i načina serviranja, okupljena su ove godine na Baš Naš Adventu.

Među poznatim kulinarskim imenima okupljenima na Platou Gradec, svaka adventska kućica pripremila je zanimljive jelovnike.

Ches’s trio

Trio Masterchef sudaca, Damir Tomljanović, Stjepan Vukadin i Melkior Bašić, uz osvajanje televizijskih ekrana osvajaju i okusne pupoljke posjetitelja svoje kućice – kako najfinijim mesnim delicijama, tako i slatkim okusima.

Sucima pomažu i kandidati popularnog showa.

Melkior Bašić priprema faširanac s coleslaw salatom i mliječnim pecivom koji se topi u ustima, te slatku deliciju “Ima se, nema se” (slatki pohani kruh s linoladom u umaku od šumskog voća, posutim šećerom u prahu”.

Za to vrijeme, Vukadin nudi  “Strgalo se june” (trganu junetinu sa salatom i čipsom u pecivu” i “Skoro pa vege bundevu” (njoke s raguom od gljiva, bez mesa).

Dva je jela pripremio i Tomljenović pa tako valja probati “Zdimio buncek” s kiselim kupusom i senfom, te “Jagnje, ne dagnje” (janjeća kobasica u tijestu s pestom od luka).

Foto: Baš Naš Advent

Porchetteria 

Međunarodno priznati chef Mario Mandarić nedavno je uvršten u poznatu  Forbesovu listu “30 under 30”, a poznat po pripremni mesa, dobio je i preporuku za vodič Michelin.

Pripremio je više jela kao što su Pulled pork burger (sporopečene svinjske plećke s coleslaw salatom, bbq umakom i brioche pecivom), Pork poke bowl s krumpirima te  Porchetta sendvič (rolana svinjska potrbušina s orasima, karameliziranom jabukom, honey dijonom i slatkim grožđicama).

Osim svinje, Porchetteria nudi i jelo “Tele, a ne svinja” (teleća hrenovka sa sušenim lukom,
topljenim chedar sirom te salatom).

Foto: Baš Naš Advent

RougeMarin by Marin Medak

Legendarni chef Marin Medak na ovogodišnjem Adventu se odlučio da kućica Rougemarina dočekuje posjetitelje pod temom “Bečka škola“.

Kranjske kobasice s topljenim sirom, debrecinke s ukiseljenim povrćem, Bečke hrenovke s
krumpir salatom i poznati austrijski desert Kezeršmarn, ovogodišnji su božićni specijaliteti Rougemarina.

Vruća čokolada sa sljezovim kolačićima ili perecima, također je dio njihove atraktivne ponude.

Foto: Baš Naš Advent

Kobasito

Prepoznata Michelinova zvijezda Stjepan Gojšić na kućici sa svojom ekipom pripremio je 7 vrsta kobasica i hrenovki kao i hrskave krumpiriće i kolutiće od Luka.

Za kobasice se nude razni umaci, kao što su id Guinessa, meda, senda, te kombinacije kao što su chedar sir, marmelada od luka, salata te zelje.

Tu je i street food varijanta graha s kobasicama gdje je zapečeni grah poslužen na pecivu uz slatki umak, salatu i prženi batatat.

Foto: Baš Naš Advent

Alpska kućica

Alpe su poznate po zimskoj hrani, a razočarati neće ni ova kućica nazvana po slavnim planinama, favoritom skijaša.

Posjetitelje očekuju razne varijacije i street food kombinacije kobasica i hrenovki od raznih vrsta među kojima se ističe konjska kobasica sa zapečenim grahom, kukuruzom i salatom u toplom brioche pecivu (nazvano “Jelo ko konj”), ali i vegetarijanska opcija “Vege-san” (kobasice s humusom, ketchupom od cikle, salaticom i pecivom).

Nisu zapostavljena ni slatka jela, pa tako možete probati germknedle punjenje šljivama i čokoladom raznih umaka i posipa.

Foto: Baš Naš Advent

La fiesta

Glazba, ples i dobra hrana, obećanja su ove adventske kućice koja nudi sjajna jela uz nazive inspirirane latino vibrom i domaćom zimskom tradicijom s pokojim preokretom.

Tako posjetitelji mogu probati: La chica debrecen (dvije vrhunske debrecinke, prženi luk, kiseli krastavci i umak) La gorda honey, (dimljena kobasica s karameliziranim lukom i bbq
honey umakom) u za one koji vole slabije začinjeno i s manje umaka, La picante slavonica, Happy hot dog, La chica wild i La fiesta kids hot dog.

Foto: Baš Naš Advent

Čarobna fritula

Chefovi iz restorana s Michelin Bib Gourmet oznakom, pripremaju tradicionalnu hranu prilagođenu novim trendovima.

Njihove  fritule i germknedle pripremljene su s raznim punjenjima, umacima i posipima, a ističu se Jaffa fritule s čokoladom i narančom, s linoladom, tamnom čokoladom i oreom ili
kit kat posipom.

Tu su i umaci od karamele, jagoda, bourbon vanilije i Baileysa.

Foto: Baš Naš Advent

Winter house

Šarolika ponuda burgera, sendviča i tortilla garantira svakom posjetitelju da će pronaći nešto za sebe.

Tu su i malo brži zalogaji kao što su nachosi sa sirom, mozzarela sticks, chicken nuggets i krumpirići.

Uz klasični burger, burger s piletinom i talijanski burger, tu je i burger  od
junećeg mesa kao burger s ukusnim tamnim rustikalnim pecivom, salatom, rajčicom, rikulom i sirom.

Zagrebački i pulled pork sendviči nesumnjivo će također pronaći svoju publiku.

Foto: Baš Naš Advent

Mangosta

Vrući kokteli ali i dobra hrana, garantirani su na ovoj kućici. Tradicionalne kobasice (slavonske, češnjovke, debrecinke i teleće meso), pripremljene su s raznim umacima i dodacima kvalitetnih sastojaka.

Foto: Baš Naš Advent


Komentari