ADVENT S BESKUĆNICIMA: Udaljite se od prividnog blještavila Adventa i spoznajte pravu vrijednost blagdana

Facebook: Adventska šetnja s beskućnicima

Advent nas asocira na blještavilo, poklone, konzumerizam i uživanje u okićenim lokacijama. Ove godine otkrijte Advent van blještavih lampica, kobasica i kuhanog vina. Između 2.000 i 3.000 ljudi živi na ulicama Zagreba i ovu će zimu ponovno provesti na otvorenom. Upoznajte skrivenu stranu Zagreba u adventskoj šetnji s bivšim i sadašnjim beskućnicima.

Nevidljivi Zagreb je prva organizirana tura po Zagrebu koju vode bivši i sadašnji beskućnici. Ovim putem svim posjetiteljima se nudi prilika da budu informirani o ekstremnom siromaštvu koje je prisutno u Zagrebu i vidjeti život kroz pogled onih koji svaki dan preživljavaju doslovno na ulici pa čak i u ovo zimsko doba. Projekt je neprofitan, a jedini novac koji će ovim putem primiti beskućnici je onaj koji volontere odluče donirati što nije obavezno.

Jedan od “vodiča” je i Mile Mrvalj, bivši voditelj galerije i jedan od najaktivnijih članova beskućnika u Hrvatskoj. On je proveo tri godine na ulici, a prije četiri godine osnovao je Fajter koji radi da bi se podigla svijest o beskućništvu i problemima s kojima se oni suočavaju.

Sve ture baziraju se na dobrovoljnim donacijama kojima pomažete poboljšati životne uvjete beskućnika. Broj mjesta na turi je ograničen pa su tako obavezne rezervacije slanjem Facebook poruke ili ispunjenjem obrasca na www.invisiblezagreb.com.


Komentari