Advent na Strossu nikad spektakularniji! Svake večeri palit će se 65 plinskih fenjera!

Nina Đurđević

Na zagrebačkom Gornjem gradu treću godinu zaredom organizira se Advent na Strossu. Brojnim Zagrepčanima i turistima ovo je nezaobilazna i omiljena lokacija za dobru zabavu u vrijeme Adventa u Zagrebu, što dokazuju i rezultati ankete koju je ovih dana proveo Večernji list i gdje je Advent na Strossu od ponuđenih 12 adventskih lokacija dobio čak 48,70% glasova čitatelja, i uvjerljivo osvojio prvo mjesto.

Posjetitelje na Adventu na Strossu ove godine očekuje nekoliko novih i zanimljivih sadržaja, a jedna od svakodnevnih atrakcija će biti svjetlosna i interaktivna instalacijakoja podrazumijeva ručno paljenje 65 plinskih fenjera smještenih na šetalištu iznad Art parka. Ova će instalacija dodatno osvijetliti Strossmayerovo šetalište koje će se tako još bolje vidjeti iz Donjeg grada. I ove će godine biti postavljeno i u funkciji ovalno stepenište koje će povezati dvije gornjogradske lokacije, Strossmayerovo šetalište i Park Bele IV. Ispod stepeništa, koje se nalazi na samom ulazu na Stross, posjetitelje će dočekati likovna instalacija zanimljiva za fotografiranje, a na drugom kraju, pokraj Parka Grič, biti će grijana kupola u kojoj će svake subote i nedjelje likovne radionice za djecu voditi Kristijan Ugrina.

Ostale dane, kupola će biti na raspolaganju svim posjetiteljima i u njoj će se moći družiti uz hranu i piće. Ove godine povećala se ugostiteljska ponuda pa će se internacionalna jela, kao i tradicionalna jela iz svih krajeva Hrvatske posjetiteljima nuditi na 17 kućica. Svakoga dana DJ će puštati glazbu iz kućice na drvetu, a večernji koncerti počinjat će u 20:00 sati. Večernjih koncerata bit će 40-ak, a dobar provod uz glazbu osiguran je i popodnevnim glazbenim matinejama koje će se održavati svake nedjelje od 12:00 do 14:00 sati.

Ove godine glazbena pozornica nešto je veća i smještena je na sredinu zapadnog dijela Strossmayerovog šetališta, a upravo s tog mjesta posjetiteljima se pruža možda i najljepši pogled na zagrebački Donji grad.

Bogat glazbeni program, ugostiteljsku ponudu i druge zanimljivosti koje će biti realizirane tijekom Adventa na Strossu novinarima i javnosti bit će predstavljene u četvrtak, 29. studenog 2018.


Komentari