ADVENT NA NOVOJ LOKACIJI! Prošetajte bajkovitim zagrebačkim parkom koji će vas vratiti u djetinjstvo

Unsplash

Kako je Advent u Zagrebu već tri godine za redom proglašen najljepšim u Europi, ove godine je također vrlo izvjesno da se situacija neće promijeniti. Razlog tome su dodatne tri lokacije na kojima ćemo uživati u blagdanskom ozračju, a jedna od njih je idealna za nadolazeća obiteljska druženja koja odstupaju od samog konzumerizma.

Tako će Advent u Maksimiru biti savršeno mjesto za obiteljska i prijateljska okupljanja, a blagdanski će ugođaj poboljšati ugođaj park-šume Maksimir koja i u neblagdansko vrijeme posjetiteljima oduzima dah. U suradnji sa Zoološkim vrtom, na samom ulazu u park Maksimir, smještena je šarena adventska oaza gdje odrasli i djeca svih uzrasta mogu uživati i istovremeno puno toga naučiti jer se u ugrijanim paviljonima organiziraju razne radionice zabavno-edukacijskog i animacijskog programa.

Gastronomska ponuda, večernji koncerti te prekrasno uređen prostor prepun boja i isprepletenih krošnji prošarane led-lampicama samo su dio od onoga što nam Advent u Maksimiru nudi. Svečano otvorenje je na rasporedu 2. prosinca u 16:30 sati, a tema otvorenja je Šuma Striborova prema bajci naše poznate spisateljice Ivane Brlić Mažuranić. Za ovu prigodu bolji izbor bajke nije mogao biti budući da je sama tema Adventa u Zagrebu odmak od konzumerizma i vraćanje blagdanskog ozračja, a kako bolje to napraviti nego uz bajku koja opsuje ljubav roditelja prema djetetu.


Komentari