ADVENT KOD MATOŠA VRAĆA BOŽIĆ GORNJEM GRADU! Dječji programi, i bogata ponuda uz najbolje zagrebačke fotopunktove

Foto: Nikola Madunović/Advent kod Matoša

Još jedno izdanje Adventa kod Matoša sprema se na istočnoj strani Strossmayerovog šetališta na Gornjem gradu i počinje ove subote, 26. studenoga.

Odlični koncerti, dječji program, ukusni zalogaji, prekrasni foto punktovi i romantična atmosfera, atributi su zbog kojih su organizatori uvjereni kako će se Zagreb ponovno moći pohvaliti “najljepše uređenom i naj-šik adventskom lokacijom u gradu”.

“Blagdansko ruho koje navlači popularno šetalište gdje sjedi lik hrvatskog književnika Antuna Gustava Matoša oduševit će na svakom koraku i probuditi sva osjetila zahvaljujući bogatom programu koji garantira odličan provod za sve, pa čak i one najmanje. Ono što se svakako ističe je neodoljiva scenografija ove blagdanske manifestacije koja će vratiti sve
posjetitelje u ‘dobra stara vremena’ i topli, obiteljski, ugođaj adventa s prve polovice 20.
stoljeća”, poručuju organizatori uvjereni kako bi se upravo ova lokacija i ove godine mogla okrasiti titulom najfotografiranije adventske lokacije.

Foto: Nikola Madunović/Advent kod Matoša

Za svakog ponešto

Ono što Advent kod Matoša čini posebnim je i dječji program, kojeg će u subotu otvoriti mađioničar Japo, a iza toga slijedi dječji disko.

Najmlađe u nedjelju očekuje i glazbeno – animacijski program Šarenog svijeta kojim će se predstaviti slikovnica “Snježna priča jedne jele, jedne zime bijele”, a kroz ostatak manifestacije, pored dječjeg diska, biti će tu i Dječjeg dočeka nove godine uz predstavu, Djeda Mraza, prigodnu animaciju i još poneko iznenađenje.

Foto: Nikola Madunović/Advent kod Matoša

“Devet crvenih ugostiteljskih kućica – među kojima je i jedna s oznakom Michelin BiB
Gourmand – ponudit će uobičajeni a opet drugačiji koncept blagdanske street food
ponude. Uz tradicionalna hrvatska zimska jela, tu je i vege ponuda i brojni specijaliteti kao
što su dimljeni marinirani sporo pečeni buncek s pjenicom od francuske salate, konfitirana
patka umotana u mlince, štrudla od krvavica i kiselog kupusa s preljevom od kiselog vrhnja i vlasca”, otkrivaju organizatori ponudu jela.

Dodaju da će ljubitelji slatkog tu moći pronaći i štrudle od jabuke, cimeta i meda s umakom od vanilije, fritulama s jabukama, čokoladom, cimetom, germknedlama punjenima šljivom i čokoladom s umacima i posipima, cannolima.

Foto: Nikola Madunović/Advent kod Matoša

Glazba će također biti raznovrsna te će miks urbanih žanrova (pop, jazz, swing, rock i funk) imati ponešto za svakoga.

“Utorkom i četvrtkom su na rasporedu live izvedbe (Gelato sisters, NoA, Tom & The Twisters, Anya Alu, La Papa, Toni Drama i drugi), dok se srijedom, petkom, subotom i nedjeljom čaga uz zagrebačke DJ-eve (Zozo, Kanca, Bondža, Neno i Štef)”, najavljuju organizatori, pozivajući sve zainteresirane da detaljniji program prate preko njihovih društvenih mreža (Facebooka i Instagrama).


Komentari