Veljača u Pogonu donosi odličan program

Do kraja veljače u Jedinstvu vas očekuju još dva događanja. 
Večeras, u 20 sati, otvara se izložba Sinkronizacije umjetnice Josipe Stojanović kojom ujedno kreće novi ciklus izložbi Galerije 90-60-90 u 2018. godini na temu Tišina.
Enoch Cheng, umjetnik koji boravi na Pogonovoj rezidenciji, predstavit će niz izvedbenih događanja u Pogonu Jedinstvo u razdoblju od 25. veljače do 1. ožujka pod nazivom Ej bok Ej bok Ej bok
Umjetnik će preuzeti Pogon Jedinstvo te ga pretvoriti u atelje, kazalište, izložbeni prostor i mjesto okupljanja, čime će nastojati istražiti različite aspekte koji omogućuju provedbu i izvedbu ideja te mogućnost suživota s drugim ljudima. Zamišljajući Jedinstvo kao svoj atelje, radit će na novim radovima koji se bave dinamičnošću pokreta.
Vidimo se u Pogonu!
Raspored
otvorenje 20.2. u 20h | izložba otvorena 21. – 25.2., 16-20h | Velika dvorana Pogona Jedinstvo 
Izložba: Josipa Stojanović “Sinkronizacije”
Organizator: Galerija 90-60-90
25.2. – 1.3. | Velika dvorana Pogona Jedinstvo 
Enoch Cheng: Ej bok Ej bok Ej bok
Organizator: Pogon
Izložba: Josipa Stojanović “Sinkronizacije”
otvorenje 20.2. u 20h | izložba otvorena 21. – 25.2., 16-20h | Velika dvorana Pogona Jedinstvo
Organizator: Galerija 90-60-90
Multimedijalna instalacija Josipe Stojanović otvara novi ciklus izložbi Galerije 90-60-90 u 2018. godini na temu Tišina. Ovim ciklusom izložbi promišljamo tišinu u osobnom (tišina kao introspekcija) i političkom smislu (tišina kao zahtjev za ukidanjem politizirane buke). U susretu čovjeka i tišine najglasniji je unutarnji glas koji često ne možemo prigušiti. Autorica interpretira pojam tišine nizom interaktivnih instalacija, “Nebo na dohvat ruke”, “Zviždaljke”, “Prigušivač” i video radovima “Sinkronizacije” i “Što je tišina”. Josipa Stojanović trenutno je apsolventica na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, odsjek Kiparstvo. Živi i radi u Osijeku.
Pročitaj više…
Enoch Cheng: Ej bok Ej bok Ej bok
25.2. – 1.3. | Velika dvorana Pogona Jedinstvo
Organizator: Pogon
Pet dana događanja: ples, piknik, izvedba jedan na jedan, čitanje, rasprava, ručak, otvorena proba, odmor, opuštanje, razgovor, pjevanje, Skype
Enoch Cheng, umjetnik koji boravi na Pogonovoj rezidenciji, predstavit će niz izvedbenih događanja u Pogonu Jedinstvo u razdoblju od 25. veljače do 1. ožujka. Umjetnik će preuzeti Pogon Jedinstvo te ga pretvoriti u atelje, kazalište, izložbeni prostor i mjesto okupljanja, čime će nastojati istražiti različite aspekte koji omogućuju provedbu i izvedbu ideja te mogućnost suživota s drugim ljudima. Zamišljajući Jedinstvo kao svoj atelje, radit će na novim radovima koji se bave dinamičnošću pokreta.
Proces će biti otvoren za javnost koja će imati priliku svjedočiti radu u nastajanju te čak ući u dijalog s umjetnikom koji će eksperimentirati s različitim vrstama materijala. Publika će također imati priliku doživjeti izvedbu jedan na jedan u velikom tzv. black box kazalištu, gdje će umjetnik izvoditi rad pod nazivom The Nature of Performance [Priroda performansa]. Rad se bavi malim pokretima mikroorganizama, kao i transformacijama samog performansa kroz svaki jedinstveni intimni susret. Umjetnik će usto organizirati i nekoliko događanja na kojima će okupiti različite vrste publike, što uključuje izložbu njegovih novijih filmskih instalacija, piknik i tulum otvorenja s plesnom radionicom, a tijekom ostalih dana organizirani su i čitalačka grupa i ručak. Jedan će dan biti posvećen nepoznatim aktivnostima.
Tijekom ovih pet dana umjetnik želi iskoristiti Jedinstvo za stvaranje različitih situacija u kojima može doći u dodir s različitim idejama i zagrebačkom publikom. Imajući na umu budući plan prema kojem bi se Jedinstvo obnovilo i pretvorilo u novi umjetnički centar Zagreba, umjetnik slijedi stav ‘to trebamo, to radimo’ te počinje okupljati ljude i stvari kako bi dobio sliku o onome što bi se moglo dogoditi u budućnosti. Premda slijede određenu strukturu, sve su aktivnosti podložne izmjenama ovisno o slučaju. Novosti će se objavljivati na Pogonovim Facebook stranicama.
Detaljan raspored događanja pronađite ovdje.
Pridružite se Facebook eventu.
Pročitaj više…
POGON – Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade je hibridna kulturna institucija utemeljena na novom modelu civilno-javnog partnerstva. Osnivači Pogona su Savez udruga Operacija Grad i Grad Zagreb. Misija Pogona je pružati kvalitetan i pouzdan servis za produkciju, prezentaciju i afirmaciju nezavisnih suvremenih umjetničkih i kulturnih praksi te za aktivno sudjelovanje mladih u kulturnim i drugim aktivnostima u Zagrebu.


Komentari