Spasite svoje zdravlje i usput uštedite novac: Evo kako prestati pušiti

FOTO: Flickr

Želite li smanjiti ovu naviku i baciti cigarete zauvijek – imate sreće

Pušenje je navika koja može prouzročiti ozbiljnu štetu vašem fizičkom i mentalnom zdravlju. Želite li smanjiti ovu naviku i baciti cigarete zauvijek – imate sreće. Postoje zdravi načini kako to učiniti, a da ne dolazi s neželjenim nuspojavama.

Naranče

Ovi agrumi puni su vitamina C, koji povećava brojku vaših bijelih krvnih stanica. Konzumiranje ovog voća pomaže u borbi protiv toksičnih tvari koje dolaze od udisanja dima cigareta, pa čak i poboljšava metabolizam. Naranče mogu smanjiti razinu stresa.

Kivi

Pušenje snižava razinu vitamina A, C i E u ljudskom tijelu. Svojem tijelu možete vratiti u prehrambenu ravnotežu konzumacijom kivija.

Voda

Jeste li znali da nikotin zapravo dehidrira vaše tijelo? Potrebno je piti 8-10 šalica vode dnevno što vam pomaže pri rehidratizaciji tijela. Voda će ujedno otjerati nikotin iz vašeg tijela.

Špinat

Istraživanja pokazuju da pušači imaju niže zalihe folne kiseline od nepušača. Ova kiselina je potrebna za održavanje mišića, živaca i zdravlja mozga; srećom, njega ćete pronaći u špinatu. Špinat je pun vitamina i drugih važnih hranjivih tvari koje morate uravnotežiti za cjelokupno zdravlje.

Mrkva

Mrkve su odličan izbor za odvikavanje od pušenja, no samo ako pijete sok od mrkve učinkovitost odvikavanja od nikotina je veća. Svakodnevna šalica soka od mrkve ispunit će vas vitaminima A, B, C i K.


Komentari