PROVJERITE: Ovo su POSLOVI u kojima se najviše KONZUMIRA ALKOHOL

www.flickr.com

Prema rezultatima jedne američke studije, oko 17,5 % radnika u rudarstvu ima problema s alkoholom. Nakon njih slijede radnici u građevini.

S obzirom na opis njihovog posla, to i nije toliko čudno. Većini tih radnika alkohol vjerojatno predstavlja bijeg od stvarnosti, utjehu i pruža im rijetke trenutke opuštenosti, bezbrižnosti i sreće, piše The Independent. 

Rezultati jednog američkog istraživanja tako su pokazali da najviše radnika koji pretjerano konzumiraju alkohol ima u rudarstvu, i to njih 17,5 posto. Na drugom mjestu ove nepopularne ljestvice nalazi građevinarstvo, u kojemu ima čak 16,5 posto radnika koji za vrijeme jednog pića, popiju pet ili više rundi. 

1. Rudarstvo – 17,5 % radnika
2. Građevinarstvo – 16,5 % radnika
3. Turizam i prehrambena industrija – 11,8 % radnika
4. Umjetnost, mediji i šoubiznis – 11,5 % radnika
5. Majstori u raznim zanimanjima (automehaničari, vodoinstalateri…) – 10,3 % radnika
6. Zaposleni u veleprodaji – 10,2 % radnika
7. Menadžeri – 9,9 % radnika
8. Obrtnici – 9,7 % radnika
9. Poljoprivrednici, ribari, farmeri – 9,4 % radnika
10. Prodavači – 9 % radnika

Iako nije iznenađujuće da se, s obzirom na teške radne uvjete, na prva tri mjesta ljestvice nalaze industrijska zanimanja, zanimljivo je što 11,5% djelatnika u umjetnosti, medijima i šoubiznisu pretjerano sklono alkoholu. Sličnu poziciju na ljestvici imaju i menadžeri, a postotak takvih djelatnika je 9,9. 

Stručnjaci upozoravaju da je broj osoba ovisnih o alkoholu sve veći, čemu doprinose i teški životni uvjeti, nezaposlenost, siromaštvo i ekonomska kriza.

 


Komentari