Ovo je jedan od najčudnijih, ali najučinkovitijih načina čišćenja slavine

FOTO: Uspešna žena

Učinkoviti način čišćenja slavine u kuhinji ili kupaonici od kamenca.

Zašto se stvara kamenac na nekim površinama u kupaonici, primjerice, na slavini? Razlog je jednostavan: prisustvo minerala u vodi. Voda sadrži mnogo kalcija i / ili magnezija – dva “tvrda” minerala koji izazivaju skupljanje “točkica” na staklu, hvatanje “naslaga” na slavini i glavi tuša. Ako svaki put čistite kamenac i uklanjate ga kemijskim sredstvima, možete ozbiljno i trajno oštetiti površinu.

Mnogo su bolji i ne manje učinkoviti prirodni načini, koji odlično otklanjaju problem i čuvaju vaš sanitarije. Osim toga, time izbjegavate udisanje kemije. Zašto toliko ljudi pati od astme? U velikoj mjeri sigurno od obilja kemikalija koje konstantno udišemo.

Ovo je jedan od prirodnih, ali vrlo učinkovitih načina čišćenja slavine u kuhinji ili u kupaonici od kamenca, piše Uspešna žena.

Bit će vam potrebno:

  • prezervativ, balon ili plastična vrećica
  • 9% -ni ocat

Postupak:

  1. Napunite pezervativ (ili balon) octom, razrijeđenim s vodom u odnosu 3: 1 (3 dijela octa, 1 dio vode). Za ovu svrhu možete koristiti i najlonsku vrećicu, međutim, nije toliko pouzdano.
  2. Stavite prezervativ na slavinu. U slučaju s balonom ili vrećicom, bit će potrebna gumica za fiksiranje, a prednost prezervativa je u tome da će se on samostalno držati na slavini.
  3. Ostavite slavinu u ovako “nepristojnom” stanju na 3-4 sata. Zatim skinite prezervativ, potpuno pobrišite slavinu i divite se njenom blistavom sjaju. Od kamenca ni traga!

Ovaj način je pogodan i za čišćenje glave tuša:

FOTO: Uspešna žena
FOTO: Uspešna žena


Komentari