Novo ime Trga: Evo koliko će Zagrepčani koji žive na Trgu maršala Tita morati platiti tu promjenu

WIKI

Koje će sve dokumente stanari trebati promijeniti te koliko će ih to stajati.

Iako je odluka o promjeni imena Trga maršala Tita u Trg Republike Hrvatske među mnogima dočekana s oduševljenjem, nakon mnogo borbe, one koji stanuju na toj adresi ta će promjena udariti po džepu. Promjena naziva ulica, trgova, prolaza, prilaza i svih ostalih adresa stanovanja neminovno donosi i trošak izmjene dokumenata koji će građani morati snositi sami.

Stanovnike zagrebačkog Trga maršala Tita promjena dokumenata dočekat će ove jeseni kada ime njihova trga bude promijenjeno, što bi se trebalo izglasati na sjednici Gradske skupštine.

Koje će sve dokumente stanari trebati promijeniti te koliko će ih to stajati istražio je tportal.

Osobna iskaznica, putovnica, vozačka i prometna dozvola dokumenti su koje većina ljudi posjeduje i na kojima se nalazi adresa njihova prebivališta.

Cijena osobne koje se izdaju djeci do navršenih pet godina koje ne sadrže certifikate je 60 kuna. Za djecu od navršenih pet godina i punoljetnim osobama koje sadrže jedan ili dva certifikata je 79,50 kuna dok za osobe s navršenih 65 godina, koje ne sadrže certifikate, cijena iznosi 49,50 kuna.

Žurni postupak uvijek je skuplji pa ako je želite imati u roku od deset dana cijena je 195 kuna, a u žurnom postupku od tri dana 500 kuna.

Promjena putovnice kreće se od 320 kuna u redovnom postupku, odnosno 410 kuna za izdavanje u žurnom postupku u Policijskoj upravi zagrebačkoj, odnosno 465 kuna ako se zahtjev podnosi u ostalim policijskim upravama. Ovdje ćete također morati izdvojiti i upravne pristojbe od 35 do 140 kuna ovisno radi li se o redovnom ili žurnom postupku.

Za vozačku će valjati izdvojiti od 151 kune u redovnom, preko 200 kuna u ubrzanom postupku do 450 kuna u žurnom postupku. Naravno i ovdje će trebati platiti državne biljege u iznosu od 15 kuna.

Ako imate automobil, za zamjenu prometne dozvole morat ćete izdvojiti 58,86 kuna, dodaje tportal.

Kad se sve zbroji, u redovnoj će vas proceduri promjena ovih dokumenata stajati 659,36 kuna po osobi.


Komentari