Muke po mamurluku: Kako preživjeti dan poslije lude noći

Glavobolja (FOTO: Flickr)

Svatko ima svoj način kako se boriti protiv mamurluka, a ovo su neki od najčešćih savjeta.

Gotovo svatko je sigurno jednom u životu posegnuo za čašicom više. Nazdravljajući u dobrom društvu, lako je zaboraviti na granice. Nekada se radi o obiteljskim druženjima, vjenčanjima, krstitkama koje znaju potrajati dugo u noć. Spoj alkohola i neprospavane noći, najviše se osjeća dan kasnije.

Hidratizacija

Najgori je onaj osjećaj ujutro kada ne možete progovoriti jer ste toliko dehidrirali da to nije normalno. Najpotrebnije je unijeti dovoljne količine tekućine kako bi vam se tijelo oporavilo.

Pijte puno vode ili mineralne. Mnogima više odgovara mineralna vode nego obična vode. Mnogi savjetuju vodu s limunom kao najbolji lijek protiv žeđi nakon alkohola. Ne pokušavajte mamurluk liječiti s još alkohola, jer stvarno se klin ne izbija klinom u ovom slučaju.

Blaga hrana

Nakon povećanih količina alkohola, vaš želudac je u teškim mukama. Vrlo je važno vratiti snagu i udahnuti sam sebi život. Najbolji lijek je domaća pileća juhica ili prežgana juha. Već nakon prvog tanjura osjećat ćete se bolje.

Tuširanje i umivanje

Umivanje hladnom vodom ili tuširanje mlakom vodom, mogu značajno smanjiti simptome mamurluka. Ako morate otići na posao i ne možete se sakriti ispod prekrivača, umivanje hladnom vodom može vam biti od velike pomoći.

Bolje spriječiti nego liječiti

Najbolji način da izbjegnete mamurluk sigurno je nekonzumacija alkohola. No, ako ste ipak odlučili da ćete se malo zabaviti uz koju čašicu više svakako obratite pozornost na to da nikako ne pijete na prazan želudac. Najbolja je konzumacija masne hrane. Dakle, prije konzumacije alkohola, nemojte jesti salatu.

Izbjegavajte pića za koja znate da vam uzrokuju glavobolje bez obzira na količine, što je često s crnim vinima. Također važno je odlučiti koje alkoholno piće planirate konzumirati kroz noć jer nema ništa goreg od miješanja različitih vrsta pića.

 


Komentari