KOLIKO JE ZDRAVA NAŠA KOSA: Pogledajte neke od najvećih zabluda o njezi kose

Pixabay

Skraćivanje kose ne utječe na njezin rast.

Zdrava i lijepa kosa želja je svake žene. Iako su se neka teorije o njezi kose već počele primjenjivati kao pravila, nisu sve točno. Upravo suprotno. Mnogi savjeti koje smo dobivale od svojih roditelja, prijateljica ili o njima čitale na internetskim portalima zapravo su samo mitovi.

Zabranjeno bojenje kose u trudnoći

“Glavni problem s bojanjem kose u trudnoći je rizik povezan s udisanjem amonijaka, a ne opasnost od toga da se štetne tvari apsorbiraju u koži glave”, smatra Carrie Ann Terrell, profesorica ginekologije na Sveučilištu u Minnesoti.

Ako imate perut to je zbog suhog vlasišta

Mnogi često izjednačuju perut sa suhim vlasištem i zbog toga je lako napraviti pogrešku prilikom uklanjanja peruti. Zapravo je masna koža to što ide ruku pod ruku s peruti, piše Net.hr.

Ako redovito skraćujete kosu brže će rasti

“Skraćivanje kose ne utječe na njezin rast”, tvrdi Joshua Zeichner, direktor kozmetičkih i kliničkih istraživanja dermatologije u New Yorku. Međutim, Net.hr piše da ipak postoji razlog zbog kojeg biste trebali odstranjivati ispucale vrhove svakih šest do osam tjedana.

“Zbog oštećenih vrhova kosa izgleda tanje i nezdravije. Kad ošišate oštećene vrhove kosa izgleda punije”, objašnjava Melissa Piliang, stručnjakinja za kosu u klinici Cleveland.

Kosu treba često češljati

Nema potrebe za pretjerivanjem. Prekomjerno četkanje kose učinit će više zla nego dobra. Stručnjaci savjetuju da pretjerano četkanje kose može oštetiti vanjski sloj vlasi koji zapravo štiti našu kosu.


Komentari