Kako kod kuće napraviti suhi šampon za kosu?

Priscilla Du Preez

Naše tržište preplavili su šamponi za suho pranje kose i mnoge žene se kunu kako im je upravo taj proizvod spasio život.

Ok, ili barem za jedan dan produljio svježinu i dobar izgled njihove kose, da ne pretjerujemo. Možete ga kupiti po pristupačnim cijenama, ali ga možete i same napraviti kod kuće. Za ovaj eksperiment trebat će vam tek nekoliko sastojaka koje sigurno imate kod kuće.

Prva alternativa koju sigurno već i same znate, a to je dječji puder. Najbolje konkurira šamponima za suho pranje kose, a mnoge žene ga koriste samog ili u njega ubace malo soda bikarbone. Druga opcija je škrob koji odlično upija nečistoću i masnoću. Treći šampon koji možete sami napraviti je onaj od soli i palente. Potrebno je tek pomiješati jednu žlicu sitne soli s pola šalice palenta i dobro promiješati.

Kad ste odabrali svoje idealno sredstvo za osvježiti svoju kosu u trenu, vodite računa o tome da vaša kosa bude potpuno suha i obavezno ju raščešljajte i ravnomjerno nanesite svoj šampon. Dobro ga utrljajte, pogotovo tamo gdje vam se kosa čini najmasnija i ostavite da djeluje 5-10 minuta. Nakon toga kosu istresite iznad kade i sudopera i spremne ste za izlazak iz kuće.

 

 

 

 


Komentari