‘Dezić’ iz kućne radinosti: Potrebna su vam samo četiri jeftina sastojka

kinesiologyzone.com

Jeftina i zdrava alterntiva kupovnom dezodoransu

Ako bez nečeg ne možemo zamisliti dan, to je dezodorans. Nanošenje istog već nam je postala navika, kao umivanje i pranje zubiju, a ponekad to učinimo i automatski, da nismo ni svjesni. I koliko god kupovni “dezići” djelovali, u njima je “mali milijun” kemikalija koje više štete nego što donose dobrog.

Za vaš domaći dezić potreban su vam četiri sastojka: soda bikarbona, kukuruzni škrob, kokosovo ulje i eterično ulje. Za sve neka vam bude mjera ista šalica.

POTREBNO:

  • 1/2 šalice kokosovog ulja
  • 1/4 šalice kukuruznog škroba
  • 1/4  sode bikarbone
  • 1/8 do 1/4 čajne žličice eteričnog ulja (možete izabrati koje god vam je najdraže)

POSTUPAK:

Ako vam je kokosovo ulje u krutom stanju stavite ga kratko u mikrovalnu da se otopi. Za to vam neće trebati puno vremena jer se ono rastapa već na relativno niskim temperaturama. Kada postane tekuće u njega dodajte i eterično ulje.

U ulja dodajte sodu bikarbonu i kukuruzni škrob te miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. To ulijte u praznu staklenku iz koje ćete kasnije dezić uzimati rukama ili se poslužite praznom i čistom bočicom dezića iz koje ćete ga koristiti uz manje “nereda”.

Ovaj domaći pripravak neće zaustaviti znojenje poput antiperspiranta, što i ne treba raditi, jer antiperspiranti sadrže kemikalije koje začepljuju pore što nije dobro. Ovaj “dezić” dat će vašoj koži i porama da dišu, a uklonit će neugodan miris.


Komentari