6 razloga zašto i ove jeseni koristiti arganovo ulje

Većina žena kad pomisli na ulje u njezi kože ili kose, odmah pomisli na masni trag. Arganovo ulje već je neko vrijeme prisutno u svijetu ljepote, a volimo ga jer ima višenamjensku primjenu. 

Sigurno ste ga već vidjeli ili isprobali, a poznatije je kao marokansko ulje. Dobiva se iz oraščića, plodova drveta argana (lat.Argania spinosa) koje raste u jugozapadnom Maroku i koje Berberi (prastanovnici sjeverne Afrike) nazivaju još i “drvom života”. Arganovo ulje na mnoge je načine dragocjeno, a tradicionalna priprema samo je jedan od njih. Žene ručno beru i sakupljaju oraščiće, razbijaju ih kamenom i koštice koje se nalaze u oraščiću melju u gustu pastu. Pastu potom cijede, kako bi dobile ulje i proces je sam po sebi vrlo zahtjevan i dugotrajan.
Prepun je dobrih sastojaka 

Arganovo ulje bogato je antioksidansima, vitaminom E, linolnom kiselinom i esencijama masnih kiselina. Djeluje kao super hrana za kožu, pogotovo u hladnije vrijeme.

Hidratizirati će i najsušu kožu 

Djeluje kao izvrsna hidratantna krema s protuupalnim svojstvima i pogodno je za nadraženu kožu.

Neće začepiti pore 

Često smo zabrinuti kada stavljamo čisto ulje na naše lice jer računamo na začepljenje pora. No, budući da arganovo ulje balansira proizvodnju masnoća, ono može spriječiti upalne procese poput akni, a vitamin E pomaže u liječenju.

1544_organic-argan-oil_Hi-Res_2

Ima anti-age učinak

Ovo ulje se može koristiti i kao serum protiv starenja i štiti kožu od slobodnih radikala.

Može se koristiti i ujutro i navečer 

Jedan proizvod, a dvije funkcije? Prodano.

Snažna konkurencija kokosovom ulju 

U slučaju da se pitate koja je razlika između ova dva ulja, kratki odgovor je individualan, jer ovisi isključivo o potrebama vaše kože. Kokosovo ulje dubinski hidratizira suhu kožu, a arganovo ulje se više preporučuje kod problematične kože, a ima pozitivan učinak na starenje kože.

 

 

 

 

 


Komentari