U znaku festivala: Evo što vam donosi rujan u Zagrebu

FOTO: Matija Kljunak Photography

Iako se bliži kraj ljeta, događanja u Zagrebu, pogotovo onih na otvorenom, ne manjka.

Ako želite još malo iskoristiti ljeto, idealna vam je prilika posjetiti filmski piknik, Burger festival, Food film festival ili neki drugi događaj na otvorenom.

Screen on the Green/Facebook
Screen on the Green/Facebook

SCREEN on the GREEN (31.08.2017. – 10.09.2017.) filmski je piknik koji se sedmu godinu za redom održava u najpopularnijim zagrebačkim gradskim parkovima. To je događaj koji je kroz godine postao neizostavan dio zagrebačke “ljetne kulturne scene”. Festival je dostupan široj publici različitih filmskih preferencija, a ugodnu atmosferu toplih ljetnih večeri osigurava velik broj filmova domaće i strane produkcije. S obzirom da se ulaznice za filmske projekcije ne naplaćuju, svi posjetitelji će potpuno besplatno moći uživati u filmskom i glazbenom programu. Posjetitelji će se na ovaj način dodatno upoznati s nekima od najljepših zagrebačkih javnih prostora kojima ovaj filmski festival daje dodatnu funkciju i pretvara ih u ono što u svojoj naravi i jesu, mjesta za opuštanje i zabavu.

FOTO: Press
FOTO: Press

FOOD FILM FESTIVAL Zagreb (08.09.2017. – 17.09.2017.) ljetni je gurmanski festival na otvorenom posvećen filmovima u kojima hrana igra glavnu ulogu. Posjetiteljima garantira nezaboravno filmsko gastro iskustvo koje povezuje dvije umjetnosti – filmsku s onom spravljanja hrane.

Festival se sastoji od prezentacije najboljih i najkreativnijih zagrebačkih restorana/bistroa/slastica, vinoteka, OPG-ova i ostalog povezanog s kulinarstvom uz večernje projekcije foodie filmova na otvorenom (Zrinjevac) pod zvijezdama uz koje posjetitelji mogu uživati u prigodnim CCFFF menijima.

Uz zanimljivo iće i piće po izrazito povoljnim cijenama naših gastro kućica te najpoznatije foodie filmove, na CCFFF-u održavat će se i kulinarske i vinske radionice, gastro promocije te gostovanja poznatih svjetskih chefova i glumaca iz nekih od prikaznih filmova…

Svi posjetitelji doživjet će višeosjetilno iskustvo gdje će najbolji zagrebački bistroi i restorani pripremati hranu koja se priprema i na velikom platnu, a ulaz na CCFFF Zagreb u potpunosti je besplatan.

 

Zagreb Burger Festival (14. do 24.09.2017.) predstavlja slasne, mirisne, okusno ukusne burgere u raznoraznim varijantama, sve jedan finiji od drugog.

Očekuje vas čak 11 dana burgerskih gurmanluka, a najbolji će burgermajstori s velikom strašću spravljati prefine, preukusne , precool burgere koji će rasplesati vaše okusne pupoljke, navode organizatori. Burger fesival održava se na Strossmayerovom trgu, a ulaz je besplatan.

Press
Press

10. ZeGeVege festival (8.do 9.9.2017.)

Više od stotinu domaćih i inozemnih izlagača zdrave hrane, ekoproizvoda i kozmetike koja nije testirana na životinjama predstavit će se na jubilarnom 10. ZeGeVege festivalu održivog življenja.

Raznovrstan i bogat program radionica veganskog kuhanja i predavanja o različitim područjima i aspektima veganstva, ekologije i održivog življenja plijenit će pozornost posjetitelja. Plesne skupine, uz inozemne goste GiankStyle Dance Crew koji dolaze iz Rima, a koje podržavaju održiv način življenja i prava životinja, zabavljat će i uveseljavati sve sudionike i posjetitelje tijekom oba dana trajanja ZeGeVege festivala, navode organizatori.

Devet restorana ugostit će i pogostiti posjetitelje sladoledima i sirovim kolačima, pizzom, kebabima, burgerima od konoplje, burgerima od falafela sa sojanezom u lepinji i noodlesima s povrćem iz woka te drugim ukusnim veganskim jelima.

FOTO: Turistička zajednica
FOTO: Turistička zajednica

Sa susjedima kod sata (7.9.2017.) Predstavljanje Karlovačke županije na Trgu bana Jelačića u Zagrebu “Sa susjedima kod sata” održat će se 7. rujna od 09:00 do 19:00 sati.

Ovo događanje će biti najveći izlog raznovrsne i bogate kulturno-povijesne, tradicijske, eno i gastronomske, turističke te gospodarske ponude Karlovačke županije. Na štandovima izlagača potražite domaće i autohtone proizvode s područja Karlovačke županije, te uživajte u bogatom programu na pozornici koji prate i dodatni sadržaje za velike i male (etno selo, cooking show, radionice).

Ako ipak niste za događanja na otvorenom, možda će vas zanimati sljedeći programi.

lisinski.hr
lisinski.hr

Glazbeno – scenska čarolija tradicijskih plesova – Śląsk i Lado (17.9.2017.) Zajednički koncert vrhunskih plesnih ansambala Poljske i Hrvatske održat će se u sklopu Śląskove turneje Hello, hello Folks!

Publika će imati priliku vidjeti neke od najljepših poljskih tradicijskih plesova, kao i najreprezentativnije točke iz Ladova programa Ispod duba stoljetnoga.

Koncert je rezultat suradnje pokrenute 2016. godine, kad se Ansambl LADO odazvao pozivu poljskog Nacionalnog ansambla plesova i pjesama Śląsk za sudjelovanje u projektu kojim se prikazuju kulturne različitosti i osobitosti Poljske, Hrvatske, Slovačke i Mađarske.

Komedija ‘Sjajni momci’ (23. i 24.9.2017) 

U hit komediji ‘Sjajni momci’ glumi trojac iz serije ‘Lud, zbunjen, normalan’ – Mustafa Nadarević, Senada Bašić i Moamer Kasumović.

Predstava se bavi pomirenjem i ponovnim ujedinjenjem nekadašnjeg slavnog glumačkog dua, Harija (Nadarević) i Alije (Bašić), koji nakon decenijske svađe i glumačke pauze trebaju igrati svoj slavni skeč ‘Kod doktora’ za televizijski  projekt o povijesti komedije. Cjelokupan posao nagovaranja i posredovanja između dvojice ćudljivih staraca obavlja Harijev nećak Zlatan (Kusumović), zamjenik redatelja televizijske kuće.

Ostvarite i 20% popusta na sve kategorije od 1. do 7. rujna 2017. (na blagajni dvorane Lisinski).

FOTO: Facebook
FOTO: Facebook
Fusion Faire – gypsy brass atrakcija Kočani Orkestar (9.9.2017.) U zagrebačkom Boogaloo Clubu, u sklopu plesnog festivala Fusion Faire, kao posebni gosti nastupit će gypsy brass atrakcija Kočani Orkestar. Ova završna večer “Fusin Faire” festivala će započeti sa tkzv. “gala show-om”, pod imenom “Urban Tribes” na kojem će nastupiti svjetski poznate plesačice i učiteljice tribal fusion plesa Mat Jacob iz Kanade, Michelle Sorensen iz SAD, Piny Orchidacae iz Portugala, te Lamia Barbara i Violet Scrap iz Italije, a pored njih će se predstaviti i domače plesačice. Nakon Gala show-a slijedi koncert Kočani Orkestra, a nakon koncerta će se nastaviti Fiesta Balkanika Party. Ulaznice će se moći kupiti za svaki program zasebno kao i zajedniče ulaznice.
FOTO: Facebook
FOTO: Facebook
Rujanski sajam knjiga (4. do 24.9.2017.) Uskoro će Zagrebački velesajam opet postati utočište za najbolja književna ostvarenja! Najbolja izdanja knjiga na jednome mjestu predstavit će devet različitih izdavača s ponudom koju ne biste smjeli propustiti. Vrhunski hit naslovi i aktualne uspješnice u svijetu očekuju čitatelje po sajamskim cijenama!

Sigurno tijekom ljeta niste uspjeli pročitati sve s popisa omiljenih štiva, pa se ovaj sajam nudi kao još jedna prilika za knjige po najnižim cijenama. Tom prilikom nude se noviteti, vrhunski trileri, krimići, beletristika koja je poharala svijet, priručnici, savjetnici, knjige za djecu, mlade i neodoljive slikovnice po iznimno povoljnim cijenama! Vrata Zagrebačkog velesajma bit će otvorena svakim danom od 10 do 21 sat u paviljonu 7!

FOTO: waldorfska-skola.com
FOTO: waldorfska-skola.com

Festival bajki (9.9.2017.) Waldorfska škola (Jakuševečka 6) je tradicionalno domaćin najčarobnijeg festivala u gradu – festivala bajki! Pripovijeda se oko vatre, do duboko u noć, na velikom travnjaku Waldorfske škole na način kako se to radilo u vremena kada je pripovijedanje bilo jedini način putovanja kroz Svijet i Život. Glavna pripovjedačica i moderatorica je Jasna Held, jedina hrvatska autentična pripovjedačica bajki i priča, a uz nju pričopričalice mogu biti svi oni koji dođu i požele s okupljenima podijeliti svoje čarobne, obične i neobične priče, bajke, doživljaje iz života ili mašte… Priče i bajke za malu djecu, malo stariju djecu, još stariju i staru djecu. Događaj počinje u 17 sati.

U pauzama: druženje uz glazbu, domaće pizze, kolače, izvorsku vodu, čajeve i sokove… Ponesite jastučiće, deke, karimate i uđite u čaroliju.

FOTO: Fotoklub KLIK
FOTO: Fotoklub KLIK

A za ljubitelje fotografije ovaj mjesec održava se 6. FotOOko (24.09.2017.) na vodi, točnije na jezeru Orešje kod Svete Nedelje.

Kotizacija za FotOOko 2017. iznosi 70,00 kn, ali samo za starije od 16. godina. Za FotOOko i FotOOkeco se možete prijaviti ovdje.


Komentari