Tri trika za bujne lokne bez pegli i figara

FOTO: Max Pixel

Ne morate oštetiti kosu kako biste dobili lijepe frčkice.

Lokne lijepo izgledaju na svakom tipu kose, ali problem je što često pribjegavao raznim frizerskim alatima s kojima oštećujemo kosu. Govorimo o figarima i peglama s kojima ćete napraviti odličan posao, ali pod cijenu toplinskog oštećenja i pucanja kose.

Kako biste sačuvali svoje vlasi pronašli smo tri načina uvijanja kose za koje vam toplina ne treba.

Pletenice

Za razigrane lokne, koje u vašu kosu unose onaj morski štih dovoljno je kosu oprati i dok je vlažna podijeliti na dva dijela, te ih isplesti. Pletenice držite dok god se kosa ne osusši i na kraju ih jednostavno raspletite.

Uz pomoć stare majice

Pronađite neku staru majicu koje vam nije žao i izrežite je na tanke trakice. Pramen po pramen omotavajte oko trakice, čije krajeve ćete naposljetku zavezati kako bi kosu zadržali zamotanu. Ovo se također radi na vlažnoj kosi i lokne su spremne kada se ona u potpunosti osuši. Najjednostavnije će biti to napraviti preko noći.

Punđice

Za velike voluminozne lokne smočite kosu i razdijelite je po sredini. Dva odjeljka jednostavno smotajte u punđe na vrhu ili na dnu glave i čekajte da se kosa osuši. Na kraju punđice raspustite i frizura je tu.


Komentari