POTRESNA ISPOVIJEST ZAGREBAČKE STUDENTICE: ‘Otac je premlaćivao mene i majku, a sad nas želi izbaciti iz stana

Pixabay

 

Otac joj je nepravio pakao od života.

Antonela Lulić je zagrebačka studentica i kći poznatog milijunaša. Iako biste pomislili da je njen život idealan, studira i živi opuštenim načinom života, istina je daleko drugačija.

Naime, njen otac napravio joj je pakao od života. Tijekom odrastanja ona od njega nije dobila ni najosnovije.

“Dok je otac uvijek vozio luksuzne automobile, svakodnevno obilazio razno razne restorane, putovao, iznajmljivao stanove za svoje aktivnosti, skijao, lijepo se oblačio, posuđivao drugima visoke iznose novaca, odnosno kupovao svoje podanike, zapošljavao ih preko veza ili upisivao na fakultete, kupovao ispite i glumio “velikog dasu”, svoju obitelj je doma ugnjetavao.” prisjeća se ova djevojka.

Njezina majka je invalid, a kako Antonela navodi, otac joj nikada nije htio kupiti lijekove, niti joj omogućiti pomoć u kući.

“Nije joj čak htio omogućiti ni pomagala za normalan život. Radije ju je izvrijeđao, ismijao na račun invaliditeta i istukao. A on ju je invalidom i napravio. Nekada ju je nagovarao i na suicid, prijetio se da će ju mrak progutati, auto pogaziti, prijetio se pištoljem, a izgubila je i dijete radi njegova premlaćivanja. Tukao je i mene…” opisuje šokantnu situaciju zagrebačka studentica.

Pokušavao joj je sve oduzeti

Pa iako je Antonela pokušavala naći posao i zaraditi za najosnovnije potrebe, kako svoje, tako i bolesne majke, njenom ocu i to je smetalo. Pokušavao ju je spriječiti da radi.

“Nikada nisam imala svoj stan, nikada nisam imala svoj auto. Ne znam što znači sjesti u avion ili kako provući kreditnu karticu. Svaki posao koji sam radila našla sam si sama i svaki taj isti posao moj otac se trudio uništiti mi ga, počevši od učeničkog servisa. I uspijevalo mu je. Branio mi je da radim godinama.” opisuje ova djevojka mučnu situaciju kroz koju je prolazila.

Osim što joj nije ništa priuštio, njezin otac se potrudio opstruirati svaki Antonelin pokušaj da proživi mladost.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]”U životu mi nije platio niti jedno putovanje, a kada mi je prvi dečko u srednjoj školi uplatio akontaciju za skijanje, moj imućni otac, umjesto da mi je platio ostatak i pustio me s društvom, natjerao me da odemo u agenciju i da lažiramo da sam bolesna kako bi mogao dobiti dio akontacije nazad.” govori djevojka kojoj su bili nepoznati mali ženski luksuzi. [/box]No, njezin otac nije bio široke ruke ni po pitanju najosnovnije higijene. Dok je nama nezamislivo štedjeti na običnom šamponu, Antonela je za takve stvari morala moliti majku.

“Ne znam kakav je osjećaj biti žensko i mjesečno trošiti na odjeću i ostale ženske potrepštine jer ja to u svom životu nisam imala prilike okusiti.Meni i mojoj majci otac je zbrajao sve, čak i zrak koji dišemo. Boljelo ga je kada mi je morao češće kupiti šampon i ostale stvari za osobnu higijenu jer sam uvijek imala dugu kosu pa je bilo potrebno više njege. Nisam više mogla prolaziti kroz taj teror tako da sam radije tražila majku da mi ona od svoje mizerne mirovine (1800 kn) kupi stvari za higijenu.” prepričava kćer poznatog milijunaša.

Bila mu je ‘preskupa’

S 19 godina Antonela je  doživjela tešku prometnu nesreću te danas ima niz zdravstvenih problema radi toga.

“Ležala sam slomljena 50 dana u bolnici i to je za mog oca bilo preveliko ulaganje. Već oko dvadesetog dana tjerao je moju majku da od svoje mizerije od mirovine kupuje stvari za mene. Jednom sam ga tako nepomična zamolila da mi kupi Colu iz Mc Donalds’a jer tu najviše volim, on mi je donio običnu Colu s kioska jer je koštala pet kuna. Ova iz Mc Donalds’a mu je bila preskupa.” otkriva Antonela.

Obilježena traumama iz djetinjstva te ožiljcima koje je ovaj čovjek ostavio na majku, nekada zdravu i jaku ženu, mlada djevojka nastavlja bitku za egzistenciju i borbu protiv njega.

Antonela više nije curica kojoj je potreban očev zagrljaj. Ona je odrasla djevojka na studiju novinarstva te unatoč životnim okolnostima, puna je optimizma i životnog duha, iako su ona i majka u teškoj financijskoj situaciji te po hranu idu u Caritas.

Proces za rastavu braka je u tijeku, a Antonela i njezina majka prijavile su ga i za ostavljanje bliske osobe u teškom položaju te obiteljsko nasilje, no nakon niza međusobnih tužbi nekako se čini da mu institucije uvijek idu niz dlaku.

Tužba zbog stana

Na koncu, Antoneli na adresu stiže najnovija tužba. Otac ju tuži za stan koji joj je majka darovala te je prepisan na nju.

“Osim što mi je prestao financirati studij, osim što me ostavio gladnu i žednu, golu i bosu, osim što je tetka uzela obiteljsku firmu i preko noći zasjela u vlasničku fotelju, a baba uređuje kuću dok joj unuka nema što za jest, osim što žele ukinuti mizernu mirovinu mojoj bolesnoj majci o kojoj bi se moj otac trebao i zakonski i moralno skrbiti i umjesto da mi bude zahvalan što sam ja preuzela njegov dio obaveze, on me sada tjera na sud  da uskoro postanem beskućnik.” ogorčena završava svoju ispovijest Antonela.

Dok institucije žmire, a njezin otac živi luksuznim životom, ove dvije hrabre žene strahuju da će ostati na ulici. Bez krova nad glavom, jedna teško bolesna, a druga mlada djevojka u želji da ipak napravi nešto od svog života.

 


Komentari