NEVJEROJATNE BROJKE: Nikad više Hrvata nije ostvarilo milijunske transfere

Facebook

Iscurile se posljednje sekunde prijelaznog roka. 

Još nikada Hrvatska nije imala ovoliko nogometaša milijunske vrijednosti. Pisalo se već o najvećim transferima ovog prijelaznog roka, a Hrvati tu dosta dobro stoje. Ove rekordne cifre pamtit ćemo još dugo.

Kada se sve zbroji hrvatski nogometaši odradili su 14 milijunskih transfera, što je svakako rekordni broj. Goal je izračunao ukupnu cifru koja iznosi 94,3 milijuna eura, što je ipak 200 tisuća manje nego prošlog ljeta.

Transfermarkt piše da su milijunske transfere ostvarili: Marko Pjaca, Šime Vrsaljko, Marko Rog, Andrej Kramarić, Josip Brekalo, Marcelo Brozović (stigla obveza kupnje Intera), Alen Halilović, Stipe Perica, Ivan Santini, Ivan Močinić, Ante Budimir, Marko Lešković, Hrvoje Milić i Mario Pašalić.

Najveća cifra izdvojena je za Marka Pjacu, Juventus je Dinamu za njega platio 23 milijuna eura, slijede ga Šime Vrsaljko koji je kupljen za 16 milijuna i Marko Rog na kojem je Dinamo zaradio 14,5 milijuna eura.

Radi usporedbe vrijedi napisati i da su prošlog ljeta nogometaši ostvarili 11 milijunskih transfera, a najskuplji je bio Mateo Kovačić za kojeg je izvojen 31 milijun eura, godinu prije toga Liverpool je Lovrena platio 25,3 milijuna.

 


Komentari