Kič ili domoljublje? Zastave na ulazima u grad unijele razdor među Zagrepčane

aliceinwondernails.blogspot.com

Gradonačelnik je sve ulaze u grad ukrasio zastavama.

Tko god stiže u Zagreb, s koje god strane, dočekat će ga zagrebačke i hrvatske zastave. One se, naravno, ne nalaze samo na prvih nekoliko rasvjetnih stupova, već se protežu u nedogled i nekim građanima ovo je čisti kič.

Gradonačenik Bandić kazao je da ovako želi ‘potaknuti građane da više vole svoju zemlju’. Zastave se viore na šest ulaza u Zagreb, u dužini od 300 metara do 1,5 kilometara, gradonačelnik Milan Bandić postavit će zastave. Za dvadesetak dana postavljene će biti i na Domovinskom mostu, Sarajevskoj i Radničkoj, Jadranskoj i Slavonskoj i Aleji Bologne.

“Pa užas, ajd da je na svakom 5 stupu nebi ništ rekla, al na svakom ? Ko je to platil?! Nije to malo koštalo sigurno?”, napisala je Rea u Facebook grupi “I to je Zagreb”.

“I na istoku je isto. Za mjesec dana će ostat francli od njih i samo će mlatarati ti rezanci. To me najviše ljuti od svega. Postat ćemo ko Ameri, gaće ćemo šivat od zastava”, dodao je Endi.

“Naravno da nam smetaju na svakom su stupu, a ispod puni kontejneri smeća koje se ne prazni redovito”, komentirala je Dubravka.

Neke je, pak, šokiralo kako nekome državna zastava, ali ibrzo je došao odgovor i na to pitanje:

“Ko je rekao da mu smeta? Ovo je parada neukusa i kiča, i osvajanje ovaca za nadolazeće izbore! Grad izgleda ko cirkus s tim zastavicama! Da su ih pometali malo rijeđe bilo bi sasvim dovoljno i oku ugodno”.

“Sram vas bilo, a onda se čudite zašto nam je tako u državi.. A smetaju vam zastave.. A zato nam je tako. Sramota”, oštro je komentirao Senad.

Je li ovo još jedan nepotreban predizborni trik ili je Bandić zaista domoljub koji to želi usaditi u svoje građane?


Komentari