(FOTO) Dvije godine od inauguracije: Ovih 5 trenutaka obilježilo je Kolindu Grabar – Kitarović

Facebook

Nekoliko nepromišljenih poteza doveli su predsjednicu do mršave trojke.

Inauguracija Kolinde Grabar – Kitarović bila je doista veličanstven događaj. Podigla se oko nove predsjednice velika euforija, no kad su se dojmovi slegli Grabar – Kitarović našla se na udaru. Nekoliko nepromišljenih poteza i prilično loš PR doveli su predsjednicu do mršave trojke koju su joj upisali građani.

Danas, 15. 2. točno su dvije godine od njezine inauguracije, a mi smo izdvojili 5 najupečatljivijih trenutaka koji su obilježili  Kolindu Grabar – Kitarović na Pantovčaku.

Kao što smo već spomenuli, njezina inauguracija bila je veličanstven događaj. O plavom kompletu koji je odjenula za tu prigodu pisalo se danima.

Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

U prvih sto dana na Pantovčaku, Grabar – Kitarović je bila na audijenciji kod pape Franje. Tom prigodom darovala je Svetom Ocu, velikom ljubitelju nogometa, dres hrvatske reprezentacije s brojem 9.

10492970_865505563516404_8072633936097540150_o
Facebook

No, i predsjednica je poznata kao veliki ljubitelj sporta. Osim na nogometnim, viđali smo ju i na rukometnim utakmicama, a poprilično je upečatljiv njezin odnos s rukometašima zbog čega je osvojila i simpatije građana.

16265217_1243816252351998_9058199549580237946_n
Facebook

Vojni mimohod i najveći kiks u karijeri

Vojni mimohod u Zagrebu organiziran povodom obljetnice Oluje, nešto je po čemu ćemo zasigurno pamtiti Grabar – Kitarović. Tog dana emocije su bile uzburkane, a proslava je podijelila javnost. Kako bilo, okupljena masa rekla je svoje, a mimohod je izazvao oduševljenje okupljenih.

Screenshot/HRT
Screenshot/HRT

“Dao bih sto Amerika…” kaže Stavros, a predsjednica bi se vjerojatno složila s njim. No, podsjetnik na neslavno putovanje u Ameriku je tu i nije niti malo reprezentativan. Dapače, ta Amerika ju je koštala popularnosti te je ujedno i najveća mrlja prve predsjednice u povijesti Hrvatske.

Screenshot/HRT
Screenshot/HRT

Bitno je napomenuti da Kolinda Grabar Kitarović ima danas najslabiji rejting koji je ikada imao jedan hrvatski predsjednik. Je li u pitanju loš PR ili niz grešaka koje su ju koštale popularnosti, nije sasvim jasno, no pred njom su još dvije godine “popravnog ispita”.

 


Komentari