ZMAJEVO GNIJEZDO: Središte okupljanja djece i mladih

press

Kazalištarci iz Male scene ostvarili su svoj san.

Kazalište na Medveščaku 2, posljednjih nekoliko mjeseci, postalo je mjesto uzbudljivih događanja posvećeno najmlađima. Od rujna 2016. tamo svoje predstave igra sedam neovisnih kazališta za djecu okupljenih u prvi hrvatski kazališni klaster koji čine Mala scena, Kazalište Smješko, Lutkarski studio Kvak, Teatar Puna kuća, Teatar Tirena, Tigar Teatar i Triko Cirkus Teatar.

Zmajevi su tako u prva tri mjeseca rada zagrebačkim mališanima donijeli čak pet premijera, odigrali 186 izvedaba, a ponosni su što je njihove predstave vidjelo gotovo 14.000 posjetitelja. Također, nakon predstava vikendom organizirane su likovne radionice, ovdje su održani i Dani cirkuskog zagovaranja, Advent u Zmajevom gnijezdu kao i Noć kazališta.

Zmajske radionice i radionica Cirkusko učilište, na kojima je bilo premalo mjesta za sve zainteresirane, pokazale su kako je ova zmajska družina na pravome putu. Isto tako, potaknuti inicijativom ulaznica za poslije, posjetitelji su kupnjom iste omogućili odlazak u kazalište onima koji si to inače ne mogu priuštiti.

Rijetka su mjesta u gradu gdje se djeci različitih uzrasta nudi toliko zanimljivih i kvalitetnih događanja. ​

Sljedeća, dramska, radionica održat će se 29. siječnja pod nazivom Od ideje do izvedbe na kojoj će djeca, uz stručno vodstvo, osmisliti kratke izvedbene etide koje će na kraju izvesti pred roditeljima. ​

U veljači dolaze i novi naslovi.

Mala scena će 23. veljače izvesti praizvedbu naslova Muka malog vuka prema istoimenoj slikovnici Renata Baretića i Davora Šunka.

Opera Pimpinone Georga Ph. Telemanna, koju Mala scena producira u suradnji s udrugom Sve ostalo je glazba, premijeru će imati 30. ožujka kada će predstaviti nove mlade pjevače, dok će predstavu o osnovnim glazbenim pojmovima Zvukolika šuma Teatar Puna kuća izvesti 9. travnja.

Također, valja istaknuti kako se, nakon 17 godina izvođenja, na kazališne daske vraća nagrađivani cabaret za djecu Roda i lisac koji će sve dobro nasmijati, ali i podsjetiti da ne činite drugima ono što ne želite da drugi čine vama. Nezaboravno kazališno iskustvo u legendarnoj glumačkoj postavi s Vitomirom Lončar – Liscem, Draženom Čučekom – Rodom i Bugom Marijom Šimić – Vjetrom, publika će moći pogledati samo 28. siječnja.


Komentari