‘Zagrebu u čast’: Svi ste pozvani na još jedan nezaboravan koncert

FOTO: Zagrebački špigl/ Ivan Tenšek

Metropola će uskoro proslaviti svoj dan.

Nakon niza nezaboravnih koncerata, a što su se u povodu rođendana našega grada proteklih godina održavali uz fontane u Ulici Hrvatske bratske zajednice te na najljepšim gradskim trgovima, i ove godine Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić poziva sugrađane na novi glazbeni spektakl u čast gradu Zagrebu.

Glazbenim djelima Berse, Slavenskog, Šostakovića i Čajkovskog na Trgu svetog Marka, u subotu, 27. svibnja, u 20:30 sati, Zagrebačka filharmonija će svečanim koncertom pod ravnanjem maestra Dmitrija Kitajenka, dirigenta svjetskog glasa koji je svojim ugledom i utjecajem doprinio izvrsnosti i promociji Zagrebačke filharmonije i Zagreba kao glazbeno-kulturnog središta, otvoriti ovogodišnju proslavu Dana Grada.

Maestro Dmitrij Kitajenko je posjetio Trg svetog Marka te je istaknuo kako mu je čast i zadovoljstvo, ujedno i izazov dirigirati na jednome od ljepših gradskih trgova.

„Ovo će biti moj prvi koncert na otvorenome u vašem gradu i izuzetno sam polaskan što sam dobio priliku ravnati orkestrom upravo ispred crkve sv. Marka, na prostoru gdje se nalazi jedna od starijih zagrebačkih građevina. Veselim se što ću sa Zagrebačkom filharmonijom, Akademskim zborom Ivana Gorana Kovačića i solistom Zrinkom Sočom otvoriti ovogodišnju proslavu Dana Grada. Napominjem da sam prošao mnoge europske i svjetske gradove, ali malo koji grad kao Zagreb ulaže u kulturu. Stoga vas pozivam na subotnji koncert kako bismo zajednički proslavili Dan Našeg Grada“ izjavio je maestro Kitajenko.


Komentari