U Zagrebu se obilježava Međunarodni dan djeteta oboljelog od maligne bolesti

Udruga Krijesnica

Krijesnica – udruga za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima poziva vas da se pridružite obilježavanju Međunarodnog dana djeteta oboljelog od maligne bolesti javnom akcijom u srijedu, dana 15.2.2017., u terminu od 14:00-19:00 sati na tramvajskom okretištu Črnomerec.

Cilj akcije je senzibilizacija javnosti o problematici malignih bolesti u dječjoj dobi, a provodit će je Mladi Krijesnice, koju čine mladi liječeni od malignih bolesti u djetinjstvu i volonteri.

Informacije o Međunarodnom danu djeteta oboljelog od maligne bolesti prenosit će se balonima Krijesnice koji će nositi letak s informacijama o predrasudama s kojima se susreću obitelji čije je dijete suočeno s malignom bolesti. Baloni će tramvajima putovati u sve krajeve grada Zagreba, pružajući građanima informacije o malignim bolestima u dječjoj dobi i rušeći predrasude koje vrlo nepovoljno utječu na liječenje i rehabilitaciju naših malih junaka.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Nacionalni dan djeteta oboljelog od maligne bolesti u Hrvatskoj se obilježava od 2006. godine. Prigoda je to za podizanje svijesti o postojanju zloćudnih bolesti u djece, a samim time i pomoći njihovoj optimalnoj njezi i liječenju. U Hrvatskoj svake godine od malignih bolesti oboli oko 150 djece. Maligne bolesti, iako rijetke u dječjoj dobi, predstavljaju drugi uzrok smrtnosti djece, odmah iza prometnih nesreća.[/box]

Djeca suočena s malignim bolestima dječje dobi na pedijatrijskim hemato-onkološkim odjelima Klinike za dječje bolesti Zagreb, KBC-a Zagreb i KBC-a Rijeka za to vrijeme družit će se s Mladima Krijesnice i volonterima koji će im podijeliti poklone i tople riječi podrške.

Svi zajedno, ne okrećući glavu i podržavajući djecu i obitelji suočene s malignom bolesti možemo napraviti puno za njihov oporavak!


Komentari