Upitali smo Zagrepčane i Zagrepčanke koja mjesta biraju za prvi spoj

Kino, odlazak na pivo, večera ili odlazak u prirodu? Evo što su nam o svojim omiljenim mjestima za spoj otkrili Zagrepčani 

Prije prvog spoja uvijek smo uzbuđeni i imamo tremu, suše nam se usta i unaprijed vrtimo film u glavi te se pitamo kako će to sve skupa proći. I najveći kuleri i kulerice muku muče o ostavljanju prvog dojma, odabiru pravog mjesta dok žene sigurno dosta pažnje posvećuju tome što će odjenuti kako ne bi ispalo da se previše trude. Svi znamo da su te muke po prvom spoju nebitne, ali moramo si priznati da smo svi u istoj “kaši”. Tjedan dana sam prikupljala informacije od stanovnika i stanovnica Zagreba koji su mi otkrili gdje bi danas otišli na prvi spoj u Zagrebu.

Ekipa koja uvijek voli ići u kino 

Iako je kino prilično škakljivo za prvi spoj, s obzirom na to da je ključno da se malo bolje upoznate odličan je izbor za sve one koji će tako probiti led i opustiti se prije odlaska u bar. “Jako volim ići na spoj u kino jer mi film daje vremena da se opustim, a osim toga daje i dodatnu temu za razgovor poslije.” – rekla nam je Katarina B, a s njom se složila i Andreja P. koja isto voli ići u kino, nije joj toliko bitno koje, važnije joj je da ima kokice. “Uzmete jedne velike i onda se slučajno sudarite dok grabite, haha.” Pa, jasno, što je kino bez kokica? Ratko N. isto bira kino jer kako kaže, super mu je sjediti pored djevojke i “škicati ju”.

dsfasf

Ekipa koja bira šetnju i prirodu 

Tina K. bira novouređeni park Grič. “Prepun je lavande i ljubičaste boje, lijep je kao slika te se u njemu lako izgubiti i prebaciti na neko drugo vrijeme.” Marijan M. također bira prirodu zato što želi negdje na miru razgovarati bez prekidanja možebitnih poznanika. “Kafiće i barove zaobilazim, zato što se često svedu na zvjeranje okolo i “upade” poznatih pa odvlače pozornost od bitnog” – smije se i zaključuje kako je Gornji grad nepogrešiv izbor. “Cmrok je isto super, pogotovo za neko duže vrijeme, recimo piknik”.

Tomislav K. je sportski tip koji svoje slobodno vrijeme voli provoditi baveći se sportskim aktivnostima bilo koje vrste. Ne trebamo zajedno na jogging, ali odlazak na Sljeme je super ideja. Dovoljno si izoliran iz svakodnevice, a odmah mogu vidjeti je li cura uopće u formi.” :smijeh:. Ivana B. je rekla kako jako voli popit pivo na travi na Zrinjevcu te dodaje kako je to vrlo neutralno područje, a ako priča krene u pravom smjeru seli se u Bacchus Jazz Bar koji je dovoljno intiman i ležeran za spoj.

drinking-buddies-2013-001-anna-kendrick-ron-livingston-picnic

Ekipa koja traži neki zajednički doživljaj (ili samo ne žele gubiti vrijeme) 

Dio ispitane ekipe složio se da treba biti praktičan. Tako neki odlaze na spoj ondje gdje će imati neku dodatnu pogodnost. Izložba, predstava, koncert su mjesta koja najčešće biraju. “Ako mi se frajer baš jako sviđa, najviše volim da odemo na koncert. Već je dobar znak ako smo kliknuli na isti bend. A ako se baš ne skužimo na prvu, nismo potrošili vrijeme bez veze :smijeh:” – rekla nam je Sandra C. koja je svoj posljednji prvi spoj provela upravo na koncertu. Mirko P. kaže kako voli curu provesti po gradu i otkriti joj grafite i murale koji su se u Zagrebu pojavili posljednjih godina. “To mi je super, siguran sam da nije sve od još vidjela, a i vrijeme provodimo u šetnji na zraku.” Kretanje smanjuje napetost pa nema mjesta da “izlanem” neku glupost.” Kristina B. kaže kako je za prošli spoj predložila dečku da zajedno otkriju planete Sunčevog sustava. “Iako su svi čuli za ovu instalaciju, mnogi ju nikad nisu prošli. Pogotovo u dvoje. Super je”. 

14976921_1197561253661305_3700126715615315632_o

Ekipa koja bira barove ili restorane 

“Kava mi je još uvijek super izbor za spoj jer je neobavezna i može biti kratka ili trajati satima. Sve što iziskuje barem 2-3 sata fiksno, stvara mi nervozu. Volim biti neopterećena. Ipak, kod kave sam picajzla tako da ću inzistirati na finoj kavi, a jako volim ići u Cafe u Dvorištu.” – rekla je Nika S. Ema S. kaže kako je ona uvijek raspoložena za neki zalogaj jer kaže kako je uvijek ugodnije punog želuca. “Obožavam sushi, a često ga nemam s kime podijeliti pa kad nađem “žrtvu” koja ima isti problem, stvar je riješena. “Pivo uvijek i zauvijek. Žena koja ne pije pivo teško će preživjeti sa mnom” – smije se Kruno D.

Kad sve zbrojimo i oduzmemo najmanje ispitanika za prvi spoj odabire barove, što je vrlo pozitivno. S druge strane najviše ispitanika je odabralo prirodu ili neki zajednički doživljaj što nam daje do znanja da se pojedincima još uvijek da angažirati oko prvog spoja.

 


Komentari