TRENER MONSTRUM: Seksualno zlostavljalo mladu sportašicu pa joj naredio da šuti o svemu

SatelliteGhana

Djevojka je imala velike sportske snove, a onda je on sve uništio.

Mlada hrvatska sportašica opisala je što ju je zadesilo na državnom natjecanju prije nekoliko godina. Za uznemiravajuće detalje, koje je ispričala, kriv je trener koji joj je “uništio život” kada ju je seksualno napastovao.

“Krenuli smo na natjecanje automobilom. Trener, s kojim sam radila gotovo dvije godine, bio je s nama automobilu. Prije puta rekao nam je da će svatko imati svoju sobu, no na kraju nije bilo tako”, rekla je djevojka.

“Bilo me užasno strah”

“Da sam znala da će se to dogoditi, ne bih ni išla na prvenstvo. Završili smo u apartmanu na dvije etaže. Kada sam tražila da spavam u prizemlju rekao mi je: ‘Što ćeš s njima spavati, moglo bi se nešto dogoditi. Bolje ti je sa mnom u sobi’. Naprije sam se tome protivila, no na kraju sam ipak odlučila ostati s njim u sobi, ali na svojoj strani kreveta. Cijelo vrijeme sam se bojala. Bilo me užasno strah da ne napravim neki krivi potez. Nisam znala kako će sve to završiti”, prisjetila se sportašica koja je tužila trenera za 75 tisuća kuna odštete.

Ispričala je i kako joj je trener nudio alkohol prije natjecanja: “Nikada nisam pila, pa nisam željela ni tada, no on je inzistirao da popijem jedan jeger. Kad sam ga popila rekao je: ‘Ajde, ajde popij još jedan. Neću ništa reći tvojim roditeljima’”, ispričala je sportašica što se događalo prije nego što je otišla s trenerom u sobu. Ona je tada legla na svoju stranu kreveta, a on se ispružio na sredinu.

Dogodilo se ono čega se najviše bojala…

Trener je nakon nekog vremena odlučio izvršiti svoj gnjusni plan, počeo joj je masirati leđa.

“Govorila sam mu da prestane, no on me uvjeravao da je to dobro i da ću se opustiti. Počeo je tada spuštati ruke niže. Rekao mi je da mi je ‘stražnjica kao bombončić’ i da nema celulita. Tada mi je zadigao spavaćicu i dirao me preko gaćica i grudnjaka. Ljubio me po ruci. Izmicala sam se. Rekla sam mu na kraju da mi je loše i da moram popiti vode, da nemam zraka. Iako mi je rekao da ima vode u sobi uspjela sam se spustiti u prizemlje.

Probudila sam dečke koji su dolje spavali i rekla im što se dogodilo. No nitko mi nije vjerovao pa sam se vratila u sobu k treneru i legla na svoju stranu kreveta. On me nastavio dirati pa sam ponovno otrčala dolje i rekla svima da trener nije normalan, da je pedofil. Plakala sam, pa su mi na kraju povjerovali i pristali da ostanem spavati kod njih. Nazvala sam tada majku i rekla joj što se dogodilo. Iako je već bio jedan sat iza ponoći mama je rekla da će odmah doći po mene, no uvjerila sam ju da će me dečki iz kluba čuvati”, prepričala je.

Kazao jo je da šuti da mu ne uništi karijeru

Djevojka se sljedećeg jutra zatvorila u kupanicu, a nedugo nakon unutra je upao trener, bez kucanja. Došao ju je uvjeriti da ono od večer prije “ne shvati krivo”.

“Rekao mi je da mu supruga radi u policiji i da bi se sve to moglo loše protumačiti. Nastavio mi je objašnjavati da je svoj uspjeh gradio godinama i da bi bilo šteta da sve to propadne. Na kraju me zagrlio i rekao da će sve biti u redu. Ja sam cijelo jutro plakala, a na natjecanju se nikako nisam mogla koncentirati. Osvojila sam ipak drugo mjesto. Nakon povratka kući moji su roditelji odmah podnijeli prijavu protiv trenera.

Bilo mi je tada 15 godina i teško sam se od toga oporavljala. I danas imam noćne more, a teško mi je o svemu tome pričati”, rekla je djevojka.

Ubrzo su je počeli maltretirati i vršnjaci

Kao da djevojčici od 15 godina nije bilo dovoljno što ju je trener seksualno zlostavljao, nastavili su je maltretirati i vršanjaci.

“Čak sam željela napustiti školu jer su počele kružiti priče da sam sve to izmislila. Zato sam potražila pomoć psihijatra. Na Facebooku su me još dugo zbog svega vrijeđali. Govorili su mi da sam debela zbog čega ni trener ne želi biti više sa mnom. Zato sam se zatvorila u sebe, a to se onda odrazilo i na mojim ocjenama”, prisjetila se.

Njezin trener na sudu je ispričao svoju stranu priče i svu krivnju svalio na nju. Kako kaže, nije se bunila kada je završila s njim u sobi, a masažu je sama tražila jer su joj se “leđa ukočila od vožnje”.

“Nikakav kontakt s njom nisam imao, jer sam cijelo vrijeme drijemao. Ona je sve to izmislila i to vjerojatno na nagovor oca kojeg nisam primio u izvršni odbor kluba. Žao mi je te djevojke jer očito igra igru kako to njezin otac želi”, rekao je trener, koji je ipak pravomoćno osuđen zbog bludničenja nad djevojkom i sada joj mora platiti odštetu, piše Net.hr.


Komentari