Top 5 najzagrebačkijih mjesta u gradu

FOTO: Zvižduk / Facebook

Neka su mjesta najstarija u gradu a neka su dio poznatih knjiga.

Zagreb je pun prekrasnih lokacija, a neke od njih imaju pravi zagrebački šarm. Odabrali smo pet lokacija koje su svojevrsni simboli Zagreba.

K&K Milčec (Jurišićeva 5)

Šarmantan kafić koji nastavlja pričati priče koje nam književnik i zagrebački fakin Zvonimir Milčec nije stigao ispričati. Oduševit će vas toplom atmosferom malog prostora. Savršen prostor za popiti kavu uz dobru knjigu.

milčec

“Godinama već prijateljica i ja svraćamo u, i na Knjigu i Kavu, naše malo skrovište. Osim najbolje kave i ambijenta, ugodno osoblje je ono što upotpunjuje čitavu atmosferu i tjera te da se uvijek vraćaš po još koji trenutak za pamćenje. Neka uvijek ostane kutak u kojem se osjeća i živi dobri duh Zagreba”, kazala je Monika u recenziji.

Pod starim krovovima (Basaričekova ul. 9)

Kafić Pod starim krovovima je najstariji zagrebački birc. Nalazi se u Basaričekovoj 9 na Gornjem Gradu, a tamo je preko 180 godina.

Vlasnik Domagoj Pocrnić preuzeo ga je 2012. te kaže da je izabrao savršen lokal i to mu je olakšalo poslovanje. Kafić je imao ulogu u kultnom hrvatskom filmu ‘Tko pjeva zlo ne misli’, pa se popularno zove ‘kod Žnidaršića’, kako ga je prozvao jedan od likova iz filma.

Facebook
Facebook

Jagerhorn (Ilica 14)

Najstariji zagrebački hotel u Ilici ima dugu povijest i tradiciju. Ovaj hotel otvoren je davne 1827., a 2011. je u potpunosti preuređen. Jagerhorn je skriven u prolazu koji povezuje Gornji grad i sami centar grada, a kultni status je stekao u samim svojim počecima.

Bio je omiljena lokacija velikog broja hrvatskih povijesnih ličnosti kao što su Ljudevit Gaj i ban Josip Jelačić.

Facebook/Jagerhorn
Facebook/Jagerhorn

Pizzerija Purger (Ozaljska ul. 68)

Pizzeria Purger najstarija je pizzeria u Zagrebu, a otvorena je davne 1979.godine.  To je bila prva prava pizzerija u  gradu, a otvorila ju je obitelj Kramarić. uspjeh je bio zagrantiran jer su Zagrepčani na svoju pizzu čekali u dugim redovima. Naime, imali su tek 28 sjedećih mjesta, a dnevno su prodavali čak 1000 pizza, kako tvrdi autor bloga Mapiranje Trešnjevke.

Krešimir Trajber/Facebook/‎Zakaj volim Zagreb
Krešimir Trajber/Facebook/‎Zakaj volim Zagreb

 

Caffe Bar Zvižduk (Gornji Bukovac 98)

Ovaj novouređeni kafić nosi naziv romana Zvonimira Milčeca čija se radnja odvijala upravo u okolici ovoga kafića. Šarmantno uređen prostor svakodnevno je mjesto svih Bukovčana koji ovdje redovito piju kavu. Iako nije u blizini centra, isplati se doći i prošetati ulicama koje je Zvonimir Milčec opisivao u svojim romanima.

FOTO: Zvižduk / Facebook
FOTO: Zvižduk / Facebook


Komentari