Terapija za oporavak od Stranger Things u Kinoklubu Zagreb

Facebook

Pozovite svoje prijatelje iz djetinjstva jer ni ovaj ciklus nije mogao proći bez Gooniesa.

Novu sezonu projekcija u Kinoklubu Zagreb otvara se, kako pišu, na napuštenoj bojišnici nostalgije i pop-culture reference porna, u univerzumu u kojem su nastale mnogima omiljene ‘Čudnije stvari’ braće Duffer, svijetu u kojem neka radio-postaja uvijek vrti The Cure, a svako-malo netko se probudi sa psihičkim moćima. Dobrodošli na terapiju za oporavak od Stranger Things bingea.

23. studenog prikazuju ‘Bijes’ mladog telepata u režiji Briana De Palme. On je svojom ‘Carrie’ i ‘Bijesom’ višestruko zadužio ne samo braću Duffer, već i sve one koji su ikada pokušavali prikazati užas odrastanja u svijetu kojem se ne pripada.

Malo pozitivniju viziju neprilagođenosti donosi nam film ‘Posljednji zvjezdani borac’ u kojem zaljubljenik u video-igrice koristi znanje prikupljeno upravo iz njih da bi spasio galaksiju. Nakon igara vraćamo se surovosti znanstvenih eksperimenata na ljudskoj svijesti. 7. prosinca gledamo film ‘Izmijenjena stanja’ Kena Russella.

Ovaj ciklus nije mogao proći bez Gooniesa. Pozovite svoje prijatelje iz djetinjstva i još se jednom prisjetite zašto je Sean Astin za mnoge ostao Mikey Walsh, a ne Samwise Gamgee. Ciklus će zatvoriti 21. prosinca.

Program filmova:

23. 11. ‘Bijes’; ‘The Fury‘ (1978.) r. Brian De Palma – (prema knjizi) John Farris

30. 11. ‘Posljednji zvjezdani borac’; ‘The Last Starfighter‘ (1984.) r. Nick Castle

07. 12. ‘Izmijenjena stanja’; ‘Altered States’ (1980.) r. Ken Russell – (prema knjizi) Paddy Chayefsky

14. 12. ‘Družba Goonies’; ‘Goonies’ (1985.) r. Richard Donner, s. Chris Columbus + Steven Spielberg

21. 12. ‘Skeneri’; ‘Scanners’ (1981.) r. David Cronenberg

Ulaz na sve projekcije je slobodan, a projekcije počinju u 21h!

LINK na event!


Komentari