Tata Šarić ne štedi Darija: ‘Odigrao je katastrofalno, pogledajmo istini u oči’

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Šišijev otac jasno je dao do znanja što misli o Darijevoj igri, ali i reakciji nakon utakmice. 

Dva dana su prošla od raspada hrvatske košarkaške reprezentacije u osmini finala Eurobasketa. Rusi su ih smlavili rezultatom 78:101, sudbina Ace Petrovića neizvjesna je, a igrači više nemaju što reći. Sve jasno, neke promjene moraju se promijeniti.

Ipak, kada igrači zašute, progovori otac Darija Šarića i ne štedi ga. Svima je jasno da Dario nije bio na razini na kojoj može biti, ali te kritike Šiši nije dobro primio i to je prva stvar koja je zasmetala njegovom ocu.

“Osim Bojana svi su se nakon utakmice uvukli u sebe, pobjegli. Neshvatljivo mi je da Dario kaže da je odigrao korektnu utakmicu, da su dali sve od sebe. Nisu, odigrali su bez energije, bez srca. Ne razumijem taj nedostatak samokritike kod njega“, kazao je Predrag Šarić za šibenski portal.

Šarić stariji komentirao je i je li takav fijasko u osmini finala bio očekivan:

“Nije. Dojam je bio da se dižemo u formi. Odigrali smo dobru utakmicu protiv Španjolske i jako dobro protiv Češke, koja možda nije pravo mjerilo, ali nam je ta utakmica probudila optimizam”.

Naposljetku je izvukao i dva razloga zbog kojih smo, po njemu, izgubili od Rusa:

“Dva su ključna razloga. Prva je loša obrana, pogotovo ona na Švedu, a drugi je loša Darijeva igra. Valja biti objektivan, pogledati istini u oči i kazati da je odigrao katastrofalno. On je igrač od 20 poena i desetak skokova i asistencija, ali ga nije bilo na terenu”.


Komentari