SPEKTAKULARNA TURISTIČKA ATRAKCIJA: Zbog ove igre Zagreb postao europska senzacija! (FOTO)

FOTO: Igor Šoban

Sve je počelo 2007. godine u Japanu kada je otvoren prvireal-life Escape Room, a jučer je na Zagrebačkom Velesajmu službeno otvorena Escape Room Arena, najveća u Europi.

Na Zagrebačkom velesajmu u 35. paviljonu gdje mnogi dolaze iskušati svoje umijeće u vožnji kartinga, 18. siječnja 2016. godine predstavljena je Escape Room Arena, tematski uređen prostor sa spletom igara koje već gotovo 10 godina oduševljavaju građane diljem svijeta.

Escape Room, odnosno Escape the room je izvorno započeo kao kompjuterska igra koja je nastala u Japanu pod žanrom “point & click adventure” igara. A prvi real-life Escape Room otvoren je 2007. godine te je potpuno osvojio Japance, a zatim se počeo širiti i po ostatku azijskog kontinenta, osobito u Kini. Bila je to najbolja preporuka da ovakav tip igara dođe i u Europu, pa je tako prvi Escape Room otvoren u Londonu 2012. godine, a koliko je ova igra popularna pokazuje i nevjerojatna činjenica da je u 2013. godini otvoreno čak 150Escape Room-ova u svim važnijim i većim gradovima Europe.

FOTO: Igor Šoban
FOTO: Igor Šoban

A što je zapravo Escape Room? To je real-life interaktivna igra u kojoj sudjeluje 3 do 5 igrača koji, zaključani u sobi, imaju 60 minuta da iz raznih predmeta koji se nalaze u sobi, šifri i zagonetki, na logički način pronađu rješenje i izlaz. Sobe mogu biti uređene premarazličitim scenarijima (zatvor, piramida, laboratorij, hotelska soba, ured, banka, bolnica) i timovi mogu biti suočeni sa različitim zadacima (bijeg iz sobe, deaktivacija bombe, rješavanje počinjenog zločina, pljačka banke, lansiranje projektila, itd…).

FOTO: Igor Šoban
FOTO: Igor Šoban

“Ubrzo nakon otvorenja, Karting Arena Zagreb postala je jedna od top turističkih točaka u Zagrebu te surađuje s velikim brojem turističkih agencija, hotela i hostela. Uz karting željeli smo posjetiteljima pružiti još jedno novo i nezaboravno iskustvo pa smo tako putujući i osluškujući bilo turističkih metropola uvidjeli da Zagrebu nedostaje jedno ovakvo neobično mjesto, jedinstvenog formata. Tako smo se odlučili na otvaranje Escape Room Arene Zagreb, koja na jednom mjestu nudi čitavu paletu real-life Escape Room scenarija koji vam dopuštaju da na jedan dan postanete heroji, detektivi, kradljivci blaga, znanstvenici, tajni agenti ili pak spasitelji svijeta”, kaže nam ekipa Escape Room Arene koju čine Zvonko Zemljić, Mitja Šafar i Tomaž Krmac, čiji će projekt uvelike obogatiti turističku ponudu grada.

FOTO: Igor Šoban
FOTO: Igor Šoban

Escape Room real-life igre danas su jako popularne i milijuni ljudi svakodnevno uživaju u njima jer nude mogućnost point&click adventure iskustva u stvarnom svijetu. Jedinstveni je doživljaj biti glavni lik neke igre, priče ili filma. Escape Room Arena Zagreb za sada nudi teme John Monroe, dr. Lev Pasted te Mind crime, ali ubrzo će izazove predstavljati i sobe tajnog agenta 007 te Escape Room s temom Museum robbery, a svaki od spomenutih tematskih prostora krije nova i neponovljiva iskustva. Ima li bolje pozivnice da na jedan dan ostavite sve brige iza sebe i uhvatite se u koštac s Escape Room izazovima?

FOTO: Igor Šoban
FOTO: Igor Šoban

U igri se okušale i neke poznate ličnosti

Kao sjajni istraživači i detektivi pokazali su se Viktor Drago, Ivana Mišerić, Ante Cash, Pamela Ramljak i mnogi drugi. Escape Room fenomen imali su prilike upoznati i mnoge poznate osobe iz javnog i društvenog života, koje su na trenutak pobjegle od životne realnosti i zatvorili se u mistični i skriveni svijet detektivskih tajni. Više nego uspješno svoja umijeća u otkrivanju tajni Escape Rooma pokazala su i naša poznata lica: Viktor Drago, Ivana Mišerić, Ante Cash, Luka Vidović, Željka Veverec, Pamela Ramljak, sestre Budoir, Lana Pavić te mnogi drugi.

FOTO: Igor Šoban
FOTO: Igor Šoban


Komentari