RETROSPEKTIVNA IZLOŽBA: Kako su se mijenjali Zvijezdini proizvodi tijekom 100 godina (FOTO)

FOTO: Press

Nema puno toga u našoj svakodnevici za što se možemo pohvaliti da nam je zajedničko s našim prabakama i precima koji su davne 1916. godine prvi uživali Zvijezdinim proizvodima.

Osim okusa – on je ostao isti tijekom svih 100 godina, koliko Zvijezda u rujnu slavi.

Povodom proslave 100 godina tvrtke, Zvijezda je u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu postavila retrospektivnu izložbu koja je otvorena za javnost od 20. do 27. rujna, a ulaz je za sve posjetitelje besplatan.

Retrospektiva Zvijezde kroz 100 godina nudi pogled u prošlost kroz proizvode, postere i ostale materijale s kojima su živjele generacije hrvatskih kućanstava pa je tako posjet MSU-u odlična prilika za sve ljubitelje marketinga, dizajna, i naravno Zvijezdinih proizvoda.

FOTO: Press
FOTO: Press

Izložba prati kako se mijenjala ambalaža Zvijezdinih brendova i šetnja kroz povijest prikazuje nam prve reklame za margarin koji kolače čini neodoljivima još od 1956. godine kada je prvi put predstavljen domaćem tržištu. Izložena je i prva tuba Zvijezdine majoneze u kojoj uživamo od 1959. godine, a ljubitelji umjetnosti i okusa Zvijezdinih proizvoda svakako će sa zanimanjem pogledati i radove pokojnog akademika Zvonimira Faista koji potpisuje dizajn svih postera i ambalaže Zvijezdinih brendova – margarina, majoneze i ulja u razdoblju od 1955. do 1996. godine.

Retro proizvodi oduševljavaju mlade posjetitelje, ali još više starije generacije koje pogled na Zvijezdine proizvode iz prošlosti vraćaju u djetinjstvo i kasnije kulinarske pothvate. Ako ste premladi da bi vas nasmiješeno sunce i suncokret s ambalaže margarinskog namaza Margo, koji na tržištu postoji već 35 godina, podsjetili na omiljeni doručak iz djetinjstva, vašu mamu i baku sigurno hoće. Povedite ih na izložbu! One će sigurno prepoznati proizvode iz daljnje prošlosti, s nostalgijom se prisjećajući kako su nekad pripremale jela. Možda s vama podijele i koji kulinarski trik.

FOTO: Press
FOTO: Press


Komentari