Rap senzacije spremaju spektakl u Tvornici kulture

Za zagrebačku publiku spremaju tvrdi nastup.

Splitska Kiša metaka vraća se sa svojim gangsta rapom u Tvornicu Kulture u petak 12. svibnja 2017.

Nakon što su osvojili Drito iz Tvornice, zimski hip-hop spektakl, Kiša metaka se vraća na mjesto zločina na još jedan nastup za pamćenje. Bit će to prvi samostalni koncert u Zagrebu točno dvije godine nakon promocije Drugog foldera.


Kišu metaka čine Vojko Vrućina iz skupine Dječaci, Krešo Benghazi, Oreb i DJ Vrh, producent i DJ s nizom stranih izdanja i brojnim nastupima po Europi. Dva albuma bila su dovoljna da u posljednjih nekoliko godina tri MC-a i jedan DJ postanu regionalna underground rap senzacija. Njihovi tekstovi su puni kriminalnih i crnohumornih tema, a na svakom nastupu pokazuju da su kraljevi rima, teških beatova i gangsta rapa.

Splitski reperi su još s prvim albumom podigli prašinu u cijeloj regiji, zabilježili su nastupe na mnoštvu festivala, svirali su u Domu sportova, rasprodali sve što se rasprodati moglo. Ovog ljeta pune koncertne rasporede i pozvani su i na prvo izdanje Sea Star Festivala koji se održava 26. i 27. svibnja u Umagu.

U manje od jednog dana zabilježili ogroman interes nakon objave koncerta što govori koliko je zagrebačka publika željna njihovog tvrdog nastupa.

Prvi album, naslovljen jednostavno ‘Kiša metaka’, objavljuju sami kao online izdanje u ožujku 2013., te preko noći postaje kultni naslov sa stvarima poput “Konan” preko gastarbajterskih “Drei Millionen” te istinitih “Mejaša” i “Pazara”, a o popularnosti svjedoče njihovi dosadašnji nastupi po cijeloj zemlji koje nerijetko rasprodaju.

“Folder 2” je objavljen u prosincu 2014. i u nepuna 24 sata je skinut preko 3000 puta, što objašnjava da svi fanovi “Oće još”. Osim Shamse 69 iz Brkova, na albumu gostuje i Prti Bee Gee, na njihovom hit singlu “Apartman”, a među uratcima su i “Jaketa”, “Crni fondovi” ili pak “Pljačkam turiste”. U protekle dvije godine članovi Kiše metaka su se posvetili solo karijerama. Vuk Oreb i DJ Vrh su izbacili zajednički album “Neonka” , a Krešo Bengalka je nedavno rasprodao Klub svojim albumom “Finale”.

Splitski reper Žuvi nedavno je, u suradnji sa Krešom Bengalkom i Orebom, objavio novi single i video spot za pjesmu ‘Zadnji čas’, tipična gradska priča o kašnjenju.


Tekst pjesme potpisuju Žuvi , Krešo Benglaka i Oreb, dok je glazbenu produkciju odradio Krešo Bengalka. Za miks i mastering je zaslužan DJ VRH, a produkciju spota, koji prati priču pjesme, potpisuje Žuvi.

Žuvi već desetak godina djeluje kao solo reper, te kao član splitske grupe Ruganje, a prije nekoliko godina karijeru je ojačao formiranjem tvrdog dvojca s Krešom Bengalkom.

Krešo i Žuvi iza sebe imaju undreground hit album ‘Brokva’ i debelu kolekciju uličnih himni.

 

Ulaznice su u prodaji po 40kn, odnosno 50kn na dan koncerta.

Službena prodajna mjesta:

Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
Aquarius CD shop, Varšavska 1
Dirty Old Shop, Tratinska 18
sustav Entrio.hr


Komentari