Pojačan promet na gradskim prometnicama i obilaznicama

Ivan Ramađa

Prometna prognoza za Hrvatsku.

Pojačan promet očekujemo na gradskim prometnicama i obilaznicama, a zastoji su mogući na cestama gdje su u tijeku radovi te gdje se vozi uz privremenu regulaciju prometa.

U većem dijelu zemlje vozit će se uz povoljne vremenske uvjete.

S dolaskom ljepšeg vremena na cestama je sve veći broj motociklista i biciklista, pa ostale sudionike u prometu pozivamo na pojačan oprez.

Na mnogim dionicama cesta u tijeku su dnevni radovi na izvanrednom održavanju i sanaciji oštećenja kolnika, pa na tim cestama vozači mogu očekivati manju protočnost prometa.

Najava radova na autocesti A4 Goričan-Zagreb (dijelom zagrebačka obilaznica) od 20. ožujka 2017.god.:
• od 20.ožujka do 09. lipnja bit će zatvoren ulazni krak čvora Kraljevečki Novaki iz smjera Sesveta i Dugog Sela (istoka) u smjeru čvora Ivanja Reka (zapada).
• od 20.ožujka do 26.travnja bit će zatvoren izlazni krak čvora Popovec, iz smjera Goričana prema Popovcu.
• privremena regulacija prometa u zoni čvora Popovec: – promet iz smjera čvora Ivanja Reka (Zagreb) u smjeru Popovca bit će na priključnoj cesti reguliran naizmjence (semaforom); – iz smjera Varaždina u smjeru čvora Ivanja Reka (Zagreb) u zoni čvora Popovec (glavna trasa)vozit će se pretjecajnim trakom.

Tijekom prijepodneva očekujemo pojačan promet teretnih vozila na graničnim prijelazima: Bajakovo, Bregana, Macelj i Pasjak.

U pomorskom prometu očekujemo redovito stanje.


Komentari