Pet koncerata i glazbeno-scenskih događaja koje ne želite propustiti u 2018.

FOTO: Wikimedia

Zagreb i ove godine ima vrhunsku glazbenu ponudu, a glavni grad posjetit će pozamašan broj velikih glazbenika.

  • Marcus & Martinus, Moments Tour 2018 – 27.3.2018. – Aquarius Klub, Zagreb

Teen pop senzacija koja je osvojila svijet, zatrest će Aquarius Klub Zagreb!

Nakon uspješne Together turneje, pred njima je sada prva europska turneja – Moments Tour 2018, nazvana prema najnovijem, istoimenom albumu. Turneja je već rasprodala velike arene u Norveškoj, Švedskoj i Danskoj, gdje su se ulaznice razgrabile u manje od 10 minuta! Također će posjetiti Njemačku, Švicarsku, Austriju, Sloveniju, Srbiju, Grčku, Češku i Poljsku.

Trofors, mali grad na sjeveru Norveške, iznjedrio je dva velika talenta. Zahvaljujući iznimnom talentu, karizmi i internacionalnoj podršci obožavatelja, Marcus i Martinus postali su najveća skandinavska glazbena senzacija, kakvu nitko nije vidio godinama.

Petnaestogodišnji blizanci Marcus i Martinus, šarmantni su mladići rođeni za glazbenu scenu. Bez obzira na njihove godine, simpatični duo, Marcus & Martinus, već iza sebe ima zavidni broj utakmica u nogama – gotovo pola svog života pišu, pjevaju, snimaju pjesme i nastupaju, a njihova se fan baza samoprozvanih “MM’ersa” iz dana u dan planetarno širi. Kako bi se približili svojim obožavateljima diljem svijeta, dečki su u svibnju 2016. godine, u suradnji s Madconom, izdali svoj prvi singl na engleskom jeziku, naslova “Girls” i njime osvojili prvo mjesto na svim norveškim glazbenim ljestvicama. Pop scenom su nastavili žariti i paliti pjesmama “Heartbeat”, “I Don’t Wanna Fall in Love” te plesnim hitom ‘’Light It Up’’.

Nastavljaju osvajati srca obožavatelja i sada ih više ništa ne može zaustaviti. Njihova priča tek počinje…

Ulaznice možete kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima i putem linka http://www.eventim.hr/hr/izvodjac/marcus–martinus-1743/profile.html

  • Lord of The Dance – 8.4.2018. –  Arena Zagreb, Zagreb

Svjetski proslavljena plesna senzacija, djelo proslavljenog plesača, koreografa, flautista, glumca, redatelja i producenta Michaela Flatleya uskoro u Areni Zagreb!

Lord of the Dance premijerno je prikazan na daskama veličanstvenog londonskog kazališta Coliseum prije dva desetljeća, a prije svega nekoliko godina doživio je spektakularnu preobrazbu u show još uzbudljiviji od originala, i to upravo pod redateljskom palicom fantastičnog Michaela Flatleya. Još od izvedbe u glasovitoj Wembley Areni 1998. drži svjetski rekord od 21 uzastopne rasprodane izvedbe. Nakon što je osvojio kazališne daske diljem svijeta, uključujući prestižne pozornice West End i Broadway, oborio rekorde box office-a i polučio ogromne uspjehe u SAD-u, Kanadi, Irskoj, Njemačkoj, Južnoj Africi, Australiji, Novom Zelandu i Meksiku, Lord of the Dance zadivit će Arenu Zagreb.

Iznimno talentirana umjetnička trupa dočarat će publici klasičnu priču kroz prekrasnu mješavinu glazbe i plesa, prožimajući tradicionalno sa suvremenim. Rasvjeta, ogromni projekcijski ekran najsuvremenije tehnologije, u širini čitave pozornice, pregršt specijalnih efekata i vrhunski svjetski akrobati u vješto osmišljenoj cjelini pretvorit će pred vašim očima glazbeno-plesnu predstavu u spektakl i doživljaj koji će se dugo pamtiti.

Neka vas obavije plesna čarolija i odvede na putovanje ispunjeno energijom i strašću…

Ulaznice možete kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima i putem linka http://www.eventim.hr/hr/ulaznice/lord-of-the-dance-zagreb-arena-481437/event.html

  • Roger Waters, Us+Them – 6.5.2018. – Arena Zagreb, Zagreb

Kreativni vizionar Pink Floyda, genijalni Roger Waters vraća se u Zagreb!

Nakon punih sedam godina suosnivač legendarnih Pink Floyda i kreativni genij Roger Waters vraća se u zagrebačku Arenu još jednom oduševiti ljubitelje istinskog, dobrog, klasičnog rocka i vizualnog spektakla. Turneja Us + Them show je u pravom smislu riječi. Nazvana prema pjesmi s albuma The Dark Side of The Moon, trećeg najprodavanijeg albuma svih vremena, također obuhvaća naslove s The Wall, Animals i Wish You Were Here. Započela je u svibnju 2017. u Sjevernoj Americi, trenutno osvaja daleku Australiju, a onda stiže do nas.

Naziv turneje, odraz je dobro poznate političke i društvene Watersove angažiranosti. Picture That i Déjà Vu samo su neke od pjesama s novog albuma koje otvoreno progovaraju o ratu kroz prizmu Watersova odrastanja nakon tragičnog gubitka oca u Drugom svjetskom ratu, što svemu daje dodatnu dozu uvjerljivosti. Dronovi, laseri, grafičke i video projekcije koje prate naraciju pjesama na ogromnom ekranu visoke rezolucije ne samo da nastavljaju, već i nadilaze vizualno spektakularnu priču započetu na The Wall turneji 2010. godine.

Prema najavama, ovo je posljednja turneja u sklopu koje će Waters izvoditi pjesme iz njegovog vremena s Pink Floydom, a time i posljednja prilika fanovima da zajedno s njim  još jednom ožive duh glazbene ideologije legendarnih Floydovaca.

Ulaznice možete kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima i putem linka http://www.eventim.hr/hr/ulaznice/roger-waters-zagreb-arena-470954/event.html

  • Iron Maiden, Legacy Of The Beast, European Tour 2018 – 24.7.2018. – Arena Zagreb, Zagreb

Britanski kraljevi heavy metala uskoro će pretvoriti Arenu Zagreb u legendarni svijet Legacy Of The Beast!

Oštri ali melodiozni zvukovi bas gitare fantastičnog Stevea Harrisa te jedinstveni glas neponovljivog Brucea Dickinsona priredit će publici koncertni spektakl kakav samo Iron Maidenovcima i priliči.

Koncept svjetske turneje the Legacy Of The Beast inspiriran je Maidenovom istoimenom mobilnom igrom i stripom, a pozornica i scenografija uključivat će niz različitih, ali međusobno povezanih “svjetova” koji će popratiti set listu velikog izbora materijala iz osamdesetih godina, i pregršt iznenađenja s kasnijih albuma, u svrhu postizanja raznolikosti.

Manadžer Maidena Rod Smallwood naglašava: “Temu ove History/Hits turneje odlučili smo temeljiti oko naslijeđa imena Legacy Of The Beast, koja savršeno služi svrsi dajući nam prostora da budemo kreativni i dobro se zabavimo, posebno s Eddiejem! Trenutno ne želim odati previše ali radimo radimo na nekoliko različitih scenografskih setova, a sve u skladu s tradicijom Maidena pa se nadamo priuštiti našim fanovima fantastičan doživljaj kada dođu vidjeti ovaj vrlo poseban show.”

Ulaznice možete kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima i putem linka http://www.eventim.hr/hr/izvodjac/iron-maiden-172/profile.html?

  • Cirque Du Soleil, TORUK: Prvi Let – 7.- 9.12.2018. – Arena Zagreb, Zagreb

Vizualna senzacija kreativne trupe Cirque du Soleil koja je osvojila svijet uskoro stiže u Hrvatsku!

Kroz vrhunski spoj najsuvremenijih vizualnih, lutkarskih i kazališnih elemenata te grandiozne scenografije, potkovan ogromnim kinematografskim uspjehom, Cirque du Soleil dočarava fantastični izmišljeni svijet Jamesa Camerona svojim jedinstvenim izvedbenim stilom, povezujući dvije srodne umjetničke vizije u jedan spektakl koji pobuđuje maštu.

Pripovijedana od strane “Na’vi Pripovijedača”, TORUK – Prvi Let mitološka je priča čija je radnja postavljena tisućama godina prije događaja prikazanih u filmu AVATAR, prije nego je ijedan čovjek ikad kročio na Pandoru. Ovu scenski oživljenu odu skladnom suživotu naroda Na’vi s prirodom, te njihovom vjerovanju u temeljnu međusobnu povezanost svih živih bića potpisuju redatelji i multimedijski inovatori Michael Lemieux i Victor Pilon. TORUK – Prvi Let okuplja 13 autora pod umjetničkim vodstvom Guya Lalibertéa (voditelj) i Jean-François Boucharda (kreativni voditelj) za Cirque du Soleil, te Jamesa Camerona, Jona Landaua, Kathy Franklin i Richiea Banehama za Lightstorm Entertainment.

Ova uzbudljiva pustolovna priča misterioznog tona, u izvedbi Cirque du Soleila, u sebi krije pregršt mudrosti; potiče na mir i zajedništvo te nas uči ljubavi, poštivanju, zahvalnosti i odvažnosti u borbi za više ciljeve.

Ulaznice možete kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima i putem linka http://www.eventim.hr/hr/ulaznice/cirque-du-soleil-toruk-zagreb-arena-476820/event.html


Komentari