Odabrali Zagrepčani: Najbolja mjesta s dobrom kavom i finom klopom za svačiji džep

La Štruk/Facebook

Ovi savjeti bi vam mogli itekako pomoći tijekom sunčanog zagrebačkog vikenda.

Možda ova priča i ne bi imala neku težinu da ju nije skrojila nekolicina Zagrepčana različitih interesa i navika. Za sebe kažu kako su tipični građani željni dobre zabave i ”mrzitelji” dosade, onda bi vam njihovi savjeti mogli itekako pomoći tijekom sunčanog zagrebačkog vikenda kakav nas očekuje.

Gdje popiti kavu?

Činjenica kako nam je ispijanje kave jedna od omiljenih aktivnosti, zanimljivo je kako su se dečki složili kako je ispijanje kave u kvartovskim ”birtijama”, definitivno najveći gušt iako priznaju – nešto ih uvijek vuče na špicu. Kako kažu, možda činjenica što se pogotovo subotom, pretvara u modnu pistu.

” Nema gužve i nema problema s parkingom. Recimo odličan mi je Vivas na Savici, a u blizini imate i Leggiero, a o broju kvartovskih birtija da ne pričam, recimo kod tržnice Savice ima birtija s odličnom kavom”, kazao je jedan od sugovornika te dodaje kako su mu među dražim kafićima Keglić i Plaza.

”Ja dan započinjem u Carpe diemu pa se spustim do Jagerhorna ili do Bulldoga”, kazao je drugi Zagrepčanin.

Evo gdje je jeftina klopa

Ako niste bili, svakako otiđite u Fotić. Kako kaže jedan od naših sugovornika, riječ je o restaču u Gajevoj gdje je najbolja pašticada u gradu, a imaju i super juhe po prihvatljivim cijenama. S druge strane, možda već pomalo klasična destinacija koju vole posebice mlađi Zagrepčani je restoran Nokturno u Skalinskoj.

”Iskreno, hrana je OK, ništa spektakularno, ali cijene su im stvarno povoljne i kaj je najbolje, u samom si centru i poslije se samo spustiš u Cookie Factory na njihov brutalno dobar brownie sa sladoledom” i dodaje kako je za ljubitelje zdrave hrane, kao što su tipa variva, Koykan najbolji izbor. S druge strane, primjećuju kako je Nokturno jedan od restorana koji često ugosti zgodne komade pa pripadnicima jačeg spola svakako savjetuju posjet ovom restoranu…

Wok&Burger na samom Jelačićevom trgu naše sugovornike baš i nije oduševio. ”Najbolji je Ummami grill, on je u Skalinskoj i imaju najbolji wok, ali i ostalu klopu”, rekli su. S druge strane, ako hoćete nešto prigristi na brzinu, odnosno pojesti neki gablec, savjetuju La Štruk.

A ljubitelji rekreacije…

Iako su i oni među onima koji se vježbanja uhvate u posljednji tren, dečki su priznali kako im posebno zadovoljstvo predstavlja odlazak na Sljeme.

” Bundek i Jarun su već isfurani, iako ću radije odabrati Jarun, ali Sljeme je zakon. Otiđite svakako, neće požaliti”, rekao je jedan od naših sugovornika koji priznaje kako nije očekivao da se na Sljemenu može dobro zabaviti i kvalitetno provesti vrijeme.

”Ja ne idem na Sljeme, bliže mi je Jarun, a i navikao sam se na njega. Ima kafića u koje mogu sjesti, ima žena, ima svega, palac gore za Jarun”, dodaje drugi sugovornik.


Komentari