Ne propustite manifestaciju ‘I mi smo zvijezde’

http://www.uir-zagreb.hr/

Udruga invalida rada Zagreba (UIR Zagreba) po četvrti put za redom organizira sada već tradicionalnu manifestaciju “I mi smo zvijezde” kojom prigodom će predstaviti rezultate jednogodišnjeg rada svojih članova u Centru za kulturu Trešnjevka, Park stara Trešnjevka 1, s početkom u 18,00 sati i besplatnim ulazom za sve zainteresirane građane.

Manifestacija je dio trogodišnjeg programa “Ars longa, vita brevis”, sufinanciranog od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a zamišljena je u obliku kulturno-zabavnog programa odnosno kao skup dramskih, plesnih i glazbenih točaka čiji će izvođači biti članovi UIR Zagreba koji će prezentirati stečena znanja i vještine pred mnogobrojnom publikom. Njima će se u izvođenju pridružiti i djelatnici UIR Zagreba te partneri na programu – štićenici Domova za starije osobe “Trnje” i “Ježdovec” te članovi Udruge osoba s invaliditetom Samobora i Svete Nedelje.

Ovom manifestacijom želi se prikazati i način inkluzije jedne od ranjivih društvenih skupina – invalida rada, u društveni odnosno kulturni život grada, a ujedno i ublažiti sveprisutnu dominantnost predrasuda o smanjenim mogućnostima osoba s invaliditetom.

“Obzirom na dosadašnje vrlo pozitivne rezultate, ovu smo manifestaciju odlučili organizirati i ove godine kako bismo široj javnosti još jednom pokazali i dokazali da entuzijazam osoba s invaliditetom može prevladati svaki hendikep. Pozivam vas da se odazovete našem pozivu i osobno uvjerite u izrečeno, a slobodno sobom povedite svoju obitelj, prijatelje i kolege jer što nas je više, to je i rezultat pozitivniji.“, izjavila je gospođa Nada Vorkapić, dopredsjednica UIR Zagreba.

Borba za poboljšanje prava invalida rada

S danom 30.09.2017. godine u Republici Hrvatskoj registrirano je 118.512 osoba s invaliditetom od čega 23,99% invalida rada na području grada Zagreba i Zagrebačke županije, a upravo je to populacija koju okuplja UIR Zagreba.

Tijekom godine, u UIR Zagreba se od ukupnog broja invalida rada s navedenih područja (28.431) obrati njih gotovo 9.000, uključivanjem u brojne aktivnosti prilagođene i osmišljene upravo za njih ili pak korištenjem raznovrsnih popusta osiguranih od strane partnera i suradnika UIR Zagreba.

Osim organizacije kvalitetnog provođenja slobodnog vremena i osiguravanja raznih pogodnosti, UIR Zagreba se pred tijelima lokalne i državne vlasti bori i za poboljšanje prava invalida rada, ali i ostalih osoba s invaliditetom te za unapređenje njihovog socijalnog, zdravstvenog, gospodarskog i pravnog položaja s ciljem uvažavanja njihovih potreba i poštivanja njihova dostojanstva.


Komentari